Esmanur & Shanty zijn de Bazen van Morgen

Vandaag hebben twee groep 8-leerlingen van basisschool ’t Palet uit de Schilderswijk het voor het zeggen. Esmanur & Shanty kruipen vanochtend op de stoel van directeur-bestuurder Karin van Dreven en brengen een bezoek aan Mariahoeve. Gedurende de dag denken ze na over wat er voor zorgt dat een bewoner zich thuis voelt in zijn of haar woning en wijk.

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. 
Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren 100 kinderen verspreid over heel Nederland hoe het is om de baas te zijn.

“Ik heb er zin in”
Karin van Dreven geeft vandaag met plezier het stokje aan Esmanur en Shanty: “Vorig jaar deden we voor het eerst mee aan Baas van Morgen. Dat beviel hartstikke goed. Het was leuk om de kinderen te laten zien hoe het er bij ons aan toe gaat. Bovendien boden zij ons nieuwe inzichten. Veel van de huurders van Haag Wonen behoren tot die groep met een sociaaleconomische achterstand. Met deelname aan Baas van Morgen hopen we de kinderen te laten zien wat er voor hen mogelijk is. Ik heb er zin in!”