Sabrina Boerboom: dolgelukkig met haar woning in Moerwijk

Wijkbeheerder Piet Roos liet haar een woning aan de Erasmusweg zien. Kort daarna kreeg Sabrina Boerboom (26) de sleutels van het appartement. Ze babbelen samen over prettig wonen in Moerwijk.


 

Piet: “Na de bezichtiging is het huurcontract al snel getekend.”

 

Sabrina: “Dat ging allemaal heel snel inderdaad. Ik ben dolgelukkig met de woning.”

 

Piet: “Je bent goed geholpen, denk ik.”

 

Sabrina: “Zeker.” 

 

Sabrina werkt bij Middin, als begeleider van kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. “Eigenlijk ben ik een soort moeder voor ze.”

 

Piet: “Je werkt op Wateringse Veld, toch?”

 

Sabrina: “Ja, ik ben dan ook heel blij dat ik nu in de buurt van mijn werk kan wonen.”

 

In mei betrok Sabrina haar woning aan de Erasmusweg. Het was oorspronkelijk een driekamerappartement, maar een slaapkamer is bij de woonkamer getrokken. “Dat is mooi”, vindt Sabrina. Het is de bedoeling dat haar vriend binnenkort bij haar aan de Erasmusweg komt wonen. Mochten ze in de toekomst samen een kindje krijgen, dan kan er weer een driekamerappartement worden gemaakt. 

 

Piet: “Ben je tevreden over Haag Wonen?” 

 

Sabrina: “Ik ben zeer tevreden. Als er iets is, zijn jullie heel makkelijk te bereiken, via internet of telefonisch. Onlangs lekte de centrale verwarming. Het had geen spoed, maar het was binnen een week gerepareerd. De intercom deed het kort geleden ook niet en was eveneens vrij snel gerepareerd.” 

 

Piet: “En als je bijvoorbeeld klachten hebt over rommel in de binnentuin of het portiek, kom ik langs. We hebben hier onlangs ook nog de verlichting gerepareerd en een deurdranger vervangen. Je kunt de wijkbeheerder tegenwoordig ook inschakelen als je last van buren hebt.” 

 

Sabrina: “Het is fijn dat er iemand komt als er iets aan de hand is.”

 

Piet: “Daar zijn wij als wijkbeheerders ook voor. We proberen een probleem altijd zo snel mogelijk op te lossen. Als we gebeld worden, zijn we er meestal binnen een half uur.”

 

Sabrina: “Dat is best snel.”

 

Piet: “Het is prettig wonen in Moerwijk, toch?”

 

Sabrina: “Zeker weten. Ik ben heel erg tevreden. Ik heb zowel voor als achter een mooi, vrij uitzicht. Ik kijk liever naar bomen dan naar een grijs gebouw. De supermarkt en andere winkels in de Betje Wolfstraat zijn vlakbij.”

 

Piet: “De Boogaard is ook dichtbij.”

 

Sabrina: “Ja, hetzelfde geldt voor de Leyweg, het openbaar vervoer en de snelweg. In de stad ben je ook lekker snel. Ik vind het echt heel fijn om hier te wonen.”

 

Piet: “Er is bovendien veel groen in de buurt. Kom je bijvoorbeeld wel eens in het Zuiderpark?”

 

Sabrina: “Ik loop er regelmatig hard, samen met een vriendin.”

 

Piet: “Je hebt er ook trimtoestellen.”

 

Sabrina: “OK, die heb ik nog niet gezien.”

 

Behalve hardlopen, leest Sabrina graag. Ze vindt het verder leuk om met vrienden bijvoorbeeld ergens een hapje te eten. “Ik vind het ook fijn om naar het strand te gaan. Dat speelde mee bij mijn keuze voor Den Haag als woonstad.”

 

 

Piet: “Hoe vind je de stad Den Haag?”

 

Sabrina: “Het winkelen vind ik leuk. Maar verder heb ik nog veel te ontdekken aan de stad. Mijn eerste indrukken zijn goed. De afgelopen jaren woonde ik in Schiedam. Den Haag is veel leuker. Dat weet ik al wel.”

 

Ze is geboren in Waddinxveen. “Dat is een leuk dorp. Maar ik wil nu graag in een stad wonen. Als ik ouder ben, wil ik wel weer in een dorp gaan wonen.”