"De Schilderswijk is mijn wijk"

Ihm Nahla is geboren en getogen in Egypte, maar voelt zich inmiddels vooral Nederlander. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in de Schilderswijk. Den Haag is zijn stad geworden, de Schilderswijk zijn wijk.
Ihm is 53 jaar geleden geboren in El Sharkia, een plaatsje in de buurt van Caïro. Hij kwam op zijn 24ste vanuit Egypte naar Nederland. 

In zijn geboorteland studeerde hij af als elektrotechnisch ingenieur. In ons land was hij aangewezen op heel ander werk, omdat hij de Nederlandse taal niet goed genoeg sprak. 

Ihm ging aan de slag in de tuinbouw, in diverse regio's. “Ik ben het werk gewend. Nu werk ik als zelfstandige in de paprika’s en tomaten, in Maasdijk.” Hij werkt hard, minimaal vijf dagen per week. Regelmatig werkt hij ook op zaterdag. Er is geen klus in de tuinbouw die hij niet kan klaren.

Hannemanplantsoen 
Ihm zit in zijn vrije tijd regelmatig achter de computer. Of hij helpt zijn vrouw in het huishouden.  Of hij geeft z'n dochtertje Arabische les. Of hij speelt spelletjes met zijn kinderen. Het gezin is vaak te vinden op het nabij gelegen Hannemanplantsoen, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. 

Ihm voelt zich inmiddels meer Nederlander dan Egyptenaar. ''Ik ben hier ook al langer dan ik in Egypte heb geleefd." Hij gaat elk jaar op vakantie naar zijn geboorteland, om zijn moeder, vijf broers en zus te bezoeken.

“Ik voel me hier thuis”
Hij woonde onder meer aan het Hobbemaplein en in Hoek van Holland. ''Maar Den Haag is mijn stad en de Schilderswijk mijn wijk. Ik voel me hier thuis.'' 

Ihm woont sinds 2004 in de Van Ostadestraat. De tweekamerwoning voldeed uitstekend toen hij er nog alleen woonde. Maar inmiddels is hij getrouwd met Bothina en samen kregen ze drie kinderen: dochtertje Hana van 5 en de jongetjes Hosein van 2 en Yassin van 1 jaar.

“Het huis is voor ons nu te klein. Daarom zoeken we naar een grotere woning. Het liefst blijven we in de buurt. Met alle buren gaan we goed om. Er is nooit een probleem. "

Ihm is heel positief over de Schilderswijk. ''Het is een goede, rustige, normale wijk. Er gebeurt hier vast wel eens iets vervelends, maar ik heb het zelf nog nooit meegemaakt. En in elke andere wijk gebeurt ook wel eens iets. Ik voel me hier helemaal veilig."

Bekijk hier de video van Ihm.