Bewoners blij met betere beveiliging

In de winterperiode en tijdens feestdagen slaan inbrekers graag hun slag. 56 woningen in Houtwijk zijn inmiddels beter beveiligd. Bewoner Gabriëlle van Loon en wijkbeheerder van Haag Wonen Peter Wubben babbelen erover.Peter: “We hebben kerntrekbeslag op sloten aangebracht. Dat is een extra beveiliging op de buitendeur. Er werd veel ingebroken in de buurt van Architect Brandeserf en Architect Berlagelaan. In samenwerking met politie en gemeente hebben we daarom actie ondernomen.”

Gabriëlle: “Ze hebben bij mij twee keer geprobeerd in te breken. Bij verschillende buren is het gelukt, zowel in woningen als in kelders. Het is behoorlijk beangstigend.”

Peter: “Bewoners kunnen er zelf ook iets tegen doen. Daarom hebben we hen voorgelicht over hoe inbraken te voorkomen. Sluit ramen en deuren goed, ook als je thuis bent. En leg geen sleutel onder de mat. Het is verstandig om tijdschakelaars voor lampen te gebruiken. Dat zijn slechts enkele voorbeelden.”

Gabriëlle: “Ik ben vooral tevreden over de verbetering van het slot. Het duurt daardoor langer voordat een inbreker binnen is. Dat kan hem er net van weerhouden in te breken. Alle kleine beetjes helpen.”

Peter: “Ook de andere bewoners zijn blij met onze actie. Het geeft ze een veiliger gevoel.”