"Het is gewoon leuk. En gezellig"

Leny Blom is 85, Tiny Wolters al 91. Beiden zijn ze nog heel actief. Leny beheert de ontmoetingsruimte van het ouderencomplex in de Remmersteinstraat. Tiny ondersteunt en vervangt haar zo nodig.

Leny maakt de ruimte elke week schoon. Dat is nodig, want er zijn regelmatig activiteiten. Zo is er elke week een joker- en een sjoelmiddag. In de zomer jeu de boulen bewoners in de binnentuin en ze gaan soms samen uit eten. ''Het is altijd gezellig'', zegt Tiny.

Actief blijven
Leny werd op haar 65ste lid van de bewonerscommissie. Ze zou dat tien jaar blijven. ''Ik moet toch actief blijven", vond ik. Ook Tiny zette zich op die manier in voor de buurtbewoners. Sinds tien jaar runnen ze de ontmoetingsruimte. ''Het is leuk om te doen, je bent lekker onder de mensen'', zegt Leny. 

Leny en Tiny wonen met veel plezier in de Remmersteinstraat. Leny was er 23 jaar geleden de eerste bewoner. ''Mijn huis is mijn heiligdom.'' 

Bijzonder
Heeft u een buurman of buurvrouw die zich bijzonder inzet in de buurt? Zet hem of haar in het zonnetje en mail communicatie@haagwonen.nl.