"Ik wil er zijn voor anderen"

Ze is inmiddels 74. Tot drie jaar geleden had ze nog een drukke baan. En nu is Mechtild Betjes als vrijwilliger nog steeds heel actief, op meerdere fronten.

Mechtild is onder meer vrijwilliger in een verpleeghuis aan de Hofzichtlaan in Mariahoeve. Ze ondersteunt bij diverse activiteiten, zoals breien, filmavonden en dansmiddagen. ‘’Het is heel leuk, zowel voor de deelnemers als voor mij.’’ Afgelopen zomer ging Mechtild een vakantieweek met bewoners mee naar het Gelderse Harfsen. Ze bezoekt ook regelmatig ouderen en mensen met een beperking. En schilderen is haar hobby.

Sinds eind vorig jaar is Mechtild voorzitter van de bewonerscommissie Zwedenburg. Dat is een woongebouw voor ouderen in Mariahoeve. ‘’We organiseren ook wel eens een activiteit, zoals een theemiddag of een nieuwjaarsreceptie.’’


Mechtild vindt het heel normaal om als vrijwilliger te werken. ‘’Ik wil er gewoon zíjn voor anderen. Zo heb je bovendien wat te doen. En je krijgt er energie van.’’

Heeft u een buurman of buurvrouw die zich bijzonder inzet in de buurt? Zet hem of haar in het zonnetje en mail communicatie@haagwonen.nl.
Mechteld-Betjes-Zweedenburg-1.jpg