"Vrijwilligerswerk moet ook gezellig zijn"

Truus de Vries werkte bijna een halve eeuw fulltime. Ze is inmiddels al zo’n dertien jaar gepensioneerd, maar nog steeds heel actief.

Tot haar 77ste werkte Truus een halve dag in de week in de bakkerswinkel van haar broer. Nu doet ze de boekhouding nog voor hem. Daarnaast is Truus actief in de kerk. Ze schenkt er koffie, staat in een winkeltje en maakt notulen van vergaderingen van pastoraten. “Van het een kwam het ander. Zo gaat dat vaak met vrijwilligerswerk.”

Druk
Truus is al een jaar of dertien penningmeester van de bewonerscommissie van Nuts 8, het wooncomplex aan de Steenhouwersgaarde in Vrederust. Ze houdt ook de kas bij van bewonersactiviteiten, zoals kaarten, midgetgolf en fitness. “Het zijn allemaal geen grote klussen. Maar alles bij elkaar heb ik het nog druk.”
Truus vindt al haar vrijwilligerswerk nuttig, en gezellig. “Anders zou ik het niet doen. Maar ik word ook onrustig als ik te lang niks doe.”
Truus woont al bijna 20 jaar in een driekamerwoning aan de Steenhouwersgaarde. “Het bevalt me prima. Het is hier lekker rustig.”