Bewonerscommissie van het jaar

‘De Tussenstrook’ in het Zeeheldenkwartier en ‘De Edelsteen’ in Mariahoeve zijn bij Haag Wonen verkozen tot bewonerscommissies van het jaar 2017. Ze werden beloond met een geldbedrag, wisselbeker, oorkonde en bloemen. We babbelen erover met Sjaan van de Brande en Dorine Timmerman.Waarom hebben jullie  gewonnen?

Sjaan (voorzitter De Edelsteen): “We zijn beloond voor onze grote inzet. We zijn daardoor heel nadrukkelijk aanwezig bij Haag Wonen.’’ 
Dorine (secretaris van De Tussenstrook): “Dankzij ons doorzettingsvermogen, denk ik. ‘De aanhouder wint’, schreef de jury in haar rapport. We zijn al een tijdje bezig. En we blijven in gesprek met Haag Wonen over zaken die met leefbaarheid te maken hebben.”

Bent u blij met de onderscheiding?
Sjaan: “Het is hartstikke leuk. Dit is de eerste keer dat De Edelsteen bewonerscommissie van het jaar is. Maar we zijn pas sinds 2015 bezig.’’ 
Dorine: “Ja natuurlijk! Het is een blijk van waardering voor ons werk.” 

Hoe belangrijk is een bewonerscommissie?
Sjaan: “Heel  belangrijk. Mensen beseffen niet hoeveel macht je hebt als je samen optrekt.’’ 
Dorine: “We kunnen vrij snel met de juiste mensen van Haag Wonen overleggen over bijvoorbeeld het huurbeleid. Dat lukt je niet als individuele huurder. Samen bereiken we dus veel eerder resultaten.”


De bewonerscommissies bij Haag Wonen worden overkoepeld door twee bewonersorganisaties: de Bewonersraad en de Huurdersvereniging Haag Wonen. De Bewonersraad koos 'De Edelsteen' als bewonerscommissie van het jaar. Bij de Huurdersvereniging kwam 'De Tussenstrook' als beste uit de bus.