"We willen hier niet weg"

De vier karakteristieke appartementengebouwen aan de Lozerlaan staan er al sinds 1971. Coby Markesteijn (80) woont er met haar man Joop (84) vanaf het prille begin.

Het is best bijzonder als je bijna een halve eeuw ergens met plezier woont. En al die tijd goed contact hebt met buren. De sfeer op de zesde verdieping in de ‘vierkantflat’ is altijd goed geweest.
 
Coby vindt het gewoon. Als buren sta je voor elkaar klaar. “Hier wonen allemaal ouderen. We letten daarom een beetje op elkaar”, zegt Coby. Ze brengt regelmatig een bezoekje aan haar 93-jarige overbuurvrouw, soms met een bordje soep. Als andere buren met vakantie zijn, past Coby op hun huis en geeft ze de planten water. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de hal staat Coby achter de bar. 
 
Ze woont heerlijk op de Lozerlaan. “Het is een soort eiland aan de rand van de stad. Je loopt zo het park van de Uithof in. Met de bus of de tram ben je lekker snel in de stad. Ik kan lopend m’n boodschapjes doen. Ja hoor, we blijven hier zo lang mogelijk wonen.”