Goed voorbereid op de toekomst

Een alarmknop, een digitale een kookbeveiliger en een robot die tips geeft. Dat zijn slechts enkele van de vele moderne snufjes waarmee de ‘iZi-woning’ aan de Steenhouwersgaarde in de wijk Vrederust is uitgerust. Ouderen kunnen er langer door thuis blijven wonen. We babbelen erover met het echtpaar Ganga.Waarom kwam u naar deze woning? 
Meneer Ganga (69): “Wij oriënteren ons, omdat we binnenkort graag verhuizen. We wonen in een te grote woning in de Schilderswijk, nu de kinderen de deur uit zijn.” Mevrouw Ganga (67): “We zoeken een kleinere, gelijkvloerse woning. Trappen lopen wordt moeilijker voor mij.”

Het echtpaar vindt de wijk Vrederust te rustig om er te wonen. Maar de voorzieningen die in de iZi-woning zijn aangebracht, vinden ze mooi.

Wilt u ook technologische voorzieningen in uw woning?
Meneer Ganga: “Wij hebben al die snufjes nog niet nodig. Maar het is goed te weten wat mogelijk is. Misschien kunnen we die in de toekomst goed gebruiken. Ik hoop het niet, maar je weet maar nooit.”

Zit er wat bij dat u nu wel al zou willen?
Meneer Ganga: “Ja hoor. Bijvoorbeeld een alarmknop en een digitale deurspion. Je kunt dan zien wie er voor de deur staat. En vertrouw je die persoon niet, dan doe je niet open.”
 
Meneer Ganga vindt het fijn dat de iZi-woning er is. “Ik denk dat veel mensen niet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden. Ik vind het ook indrukwekkend hoor.”
 
Seniorenmakelaar
Ook Rebecca Brekelmans, seniorenmakelaar bij de Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH) bezocht de woning. “Ik word heel vrolijk om te zien wat er mogelijk is. Heel handig allemaal. Ik ga de komende tijd zeker mensen naar deze iZi-woning verwijzen. Het is goed als mensen hiervan op de hoogte worden gebracht.”
 
Interesse? U bent elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur welkom aan de Steenhouwersgaarde 15E. Of kijk op wijenizi.nl.