Vervangen AGPO Ferroli ketels

Verschillende media besteedden aandacht aan cv-ketels van het merk Agpo Ferroli, omdat deze mogelijk brandgevaarlijk zijn. Haag Wonen gaat deze cv-ketels versneld vervangen.

Haag Wonen heeft in het verleden cv-ketels van het type Econpact en MegaDens laten installeren. Op dit moment zijn er nog een kleine 1.500 in gebruik. De Haagse corporatie wil geen risico nemen. Haag Wonen is een onderzoek gestart en kreeg intussen signalen van huurders en van Huurdersorganisatie Haag Wonen (HOHW) dat zij zich zorgen maken. De corporatie kiest voor veiligheid en neemt de zorgen van bewoners serieus. Daarom vervangt Haag Wonen de ketels zo snel mogelijk. Voor het einde van volgend jaar hangt er in elke woning met een AGPO Ferroli Econpact of MegaDens een andere ketel. 

Tot alle ketels vervangen zijn, neemt Haag Wonen maatregelen voor een veilige situatie 

Haag Wonen geeft de cv-ketels jaarlijks een onderhoudsbeurt. De onderhoudsmedewerkers letten daarbij op de goede werking van de cv-ketel en de veiligheid. Als een reparatie nodig is, vervangt Haag Wonen meteen de hele ketel. De installateur volgt alle voorschriften voor het onderhoud nauwkeurig op. Op de cv-ketel zit een sticker met de datum van de laatste onderhoudsbeurt. Daarnaast plaatst Haag Wonen uit voorzorg een extra rookmelder bij cv-ketels in een afgesloten ruimte.

Vragen over uw cv-ketel?

We kunnen ons voorstellen dat u zich zorgen maakt na de berichten in de media. Als u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met Haag Wonen. Heeft u een storing aan de cv-ketel? Neem dan direct contact op met de installateur. U vindt de gegevens op uw meterkastkaart.