Betaalbaar wonen en energie besparen

Als sociale verhuurder werken wij elke dag aan onze mooie stad Den Haag. Wij geloven dat een mooie stad, een stad is waarin iedereen mee kan doen. Ook als het om je portemonnee gaat. Als je inkomen niet hoog is en je energierekening en boodschappenbonnetje veel hoger worden, is dat echt een groot probleem. Veel huurders maken zich daar grote zorgen over. En dat begrijpen we heel goed. Jouw zorgen, zijn onze zorgen.

We zetten volop in op betaalbare huren

Die willen we zo laag mogelijk houden. Daar besteden we een flink deel van ons geld aan. We investeren dus niet alleen in nieuwbouw, woningverbetering en verduurzaming, ook in betaalbare huren.

We isoleren extra snel

Veel van onze woningen zijn al goed geïsoleerd. We zorgen er extra snel voor dat het laatste deel van onze woningen óók goed geïsoleerd is. De woningen die het minst goed geïsoleerd zijn, verbeteren we als eerste. Die halen we dus naar voren. Zodat we deze huurders extra snel helpen. 

Energiecoaches en gratis bespaarpakket

Ook geven we bespaartips en zetten we energiecoaches in samen met de gemeente Den Haag. Deze coaches bezoeken huurders thuis om te kijken hoe zij energie kunnen besparen en installeren gratis energiebesparende middelen. Huurders krijgen dan bijvoorbeeld aluminiumfolie achter de radiator, een waterbesparende douchekop, tochtstrips en ledverlichting cadeau. Wij nodigen huurders uit, van wie we weten dat ze het moeilijk hebben. Dat weten we natuurlijk niet van iedereen. Wil jij ook een afspraak? Je kunt je aanmelden op de website van de gemeente. Doe het vandaag nog! Alle beetjes helpen.

Sinds 1 juli 2022 géén huurverhoging bij verbetering van woningisolatie 

We willen onze huurders in deze dure tijden extra tegemoet komen. Daarom betaal je bij ons sinds 1 juli 2022 geen huurverhoging meer voor verbetering van woningisolatie, zoals dubbelglas, dakisolatie en gevelisolatie. De landelijke afspraak is per 1 januari 2023.

Zonnepanelen en zuinige collectieve installaties

In de tussentijd kijken we wat we nog meer kunnen doen om de energiekosten voor jou te beperken. We plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen op daken. Ook stellen we collectieve verwarmingsinstallaties zo zuinig mogelijk in en kijken we hoe de energievraag met deze installaties verder omlaag kan. Bijvoorbeeld met zonneboilers. Bij de ene woning is het makkelijker zonnepanelen te plaatsen dan bij de andere. Op eengezinswoningen met een eigen dak bijvoorbeeld, is het makkelijker. Bij hoge flats met veel woningen onder hetzelfde dak, is het moeilijker. We kijken wel hoe iedereen kan meeprofiteren. Bijvoorbeeld door het dak vol zonnepanelen te leggen. Dat is niet genoeg voor het stroomverbruik van alle huurders in een flatgebouw. Wel kunnen we zo de energiekosten helpen verlagen en worden we minder afhankelijk van gas. We hebben voor al onze woningen een toekomstplan. Daarin staat hoe we ervoor zorgen dat onze woningen goed geïsoleerd zijn en dus energiezuinig. Ook staat daarin hoe we bijvoorbeeld zorgen voor een fijne buurt en leefomgeving. Weten wat de mogeljkheden bij jouw woning of woongebouw zijn? Laat het ons weten, we helpen je graag.

Hoger voorschotbedrag om hoge eindafrekening te voorkomen

Per 1 juli hebben we het voorschotbedrag verhoogd van huurders met een collectieve verwarmingsinstallatie (blokverwarming). We willen voorkomen dat zij een hoge eindrekening krijgen en daardoor in de financiële problemen komen. Veel huurders betalen inmiddels een hoger voorschotbedrag, zodat ze later niet veel hoeven bijbetalen. 

Lukt het niet om je rekeningen te betalen? 

Laat het ons vandaag nog weten. We helpen je graag. We hebben een speciaal team voor je klaar staan dat je persoonlijk en op maat helpt. We nemen ook zelf contact op met huurders die anderhalve maand huur of meer achterlopen. Door er op tijd bij te zien, voorkomen we samen dat je in de problemen komt. In deze moeilijke tijden zijn we extra coulant. We kijken vooral wat past bij jouw persoonlijke situatie en hoe we samen tot een oplossing kunnen komen. Vaak is dat een betalingsregeling of uitstel van betaling. Heb je geldzorgen? Bel ons vandaag nog, we staan voor je klaar.

Korte lijntjes met de gemeente Den Haag en hulporganisaties

Goed om te weten: we werken goed samen met de gemeente Den Haag, wijkorganisaties en andere maatschappelijke partners. Zij helpen bij bijvoorbeeld bij het aanvragen van toeslagen, een uitkering of andere steunmaatregelen van de overheid. Zodat we zeker weten dat je niets laat liggen waar je recht op hebt.

Handige links

Krijg jij energietoeslag? Hier lees je er alles over en hoe je het aanvraagt. Ook kun je hulp krijgen bij de aanvraag. Den Haag - Energietoeslag aanvragen

Den Haag heeft een wegwijzer voor hulp bij energie besparen: Den Haag - Wegwijzer

Hoe kun jij direct besparen? Bekijk de direct bespaar actie van de gemeente Den Haag: Den Haag - Direct Bespaaractie

Wat kun jij zelf doen om de energierekening omlaag te krijgen? De Nederlandse overheid heeft een website met tips en informatie: Zet ook de knop om - Home