Boekweitkamp

Haag Wonen is in 2019 gestart met de bouw van 36 sociale huurwoningen aan het Boekweitkamp. De woningen liggen in een ecologische zone en zijn volledig gasloos.

De woningen

Woont u binnenkort in één van deze 12 driekamerbenedenwoningen of 24 driekamerbovenwoningen?

12 Benedenwoningen 

 • open keuken met aansluiting voor elektrisch koken
 • lichte woonkamer met openslaande deur naar de tuin.
 • 2 slaapkamers 
 • Heerlijke tuin middenin een ecologische zone
 • Ruime berging, bereikbaar via eigen tuin 


24 Bovenwoningen 

 • 2 woonlagen
 • Voordeur op straatniveau 
 • 1e etage: 2 slaapkamers badkamer, toilet en afgesloten ruimte voor een wasmachine. 
 • 2e etage: woonkamer met aangrenzend ruim balkon en open keuken met aansluiting voor elektrisch koken


De woningen zijn energiezuinig en duurzaam. Zonnepanelen en een warmtepomp zorgen voor warm water en de vloerverwarming die comfortabele warmte geeft in huis. Koken doet u elektrisch.

De ecologische zone

De locatie is bijzonder, voorheen stond er de brandweerkazerne. Binnen het gebied ligt de watergang Schenk, onderdeel van een ecologische verbindingszone. Het gebied grenst aan het spoortracé. Meer over de ecologische zone leest u hier.

De wijk

Wilt u graag rustig wonen in een groene en duurzame omgeving? Dan is dit uw kans. De woningen liggen in de wijk Mariahoeve. Restaurants, scholen, kinderopvang en sportgelegenheden liggen op loopafstand van de woning. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij het gezellige winkelcentrum Het Kleine Loo. Zin om te wandelen? U loopt zo het wandelpad langs de Schenk op. Liever uitwaaien in het Haagsche Bos? Ook dat is dichtbij. Treinstation Mariahoeve ligt op hooguit 10 minuten fietsen. Tram- en bushaltes liggen op loopafstand, zodat u snel in het centrum van Den Haag bent. Lekker fietsen naar het centrum kan ook natuurlijk, binnen 20 minuten bent u er! Met de auto bent u snel op de A12, A44 en N14. De ruimte tussen de woongebouwen is autovrij. 

Wanneer zijn de woningen klaar?

De woningen worden volgens planning opgeleverd in september/oktober 2020. Vanaf augustus worden ze te huur aangeboden via Woonnet-Haaglanden. Houd het aanbod dus goed in de gaten! 

Heeft u interesse in deze prachtige nieuwbouwwoningen? 

Wat leuk! U kunt reageren op de woningadvertenties op woonnet-haaglanden, zodra ze te huur worden aangeboden. Zorg er wel voor dat u de volgende gegevens upload bij uw inschrijving vóórdat de reactietermijn van de woningadvertentie verloopt:

 • Inkomensverklaring geregistreerd inkomen 2018 en/of 2019
 • Verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder niet ouder dan drie maanden (ook als u particulier huurt)
 • Woont u buiten Den Haag? Zorgt u er dan voor dat u  een uittreksel Basis Register Personen in uw bezit heeft. 

Het volgende document hoeft u niet te uploaden maar wel op het moment van de woningaanbieding in uw bezit te hebben;

 • Een geldig paspoort of legitimatie 

 

Het plan

Het plan is verdeeld in drietal bouwblokken/percelen. De gebieden waar gebouwd wordt zijn terug te zien in onderstaande afbeelding. In het groenomlijnde gebied komen 36 huurwoningen van Haag Wonen. Het worden beneden -en boven woningen voor kleine huishoudens. Op deze locatie stond vroeger de brandweerkazerne. Het gebied grenst aan het spoortracé. Ook ligt het gebied binnen de watergang Schenk als onderdeel van een ecologische verbindingszone. In het rood omlijnde gebied komen vrijesectorhuurwoningen. 

Boekweitkamp-2.JPG

 

Vordering bouw

De bouw van de woningen schiet lekker op, ze zijn bijna klaar! Coronacrisis of niet, wij bouwen verder. Onderstaande foto's zijn gemaakt op maandag 6 april 2020. 

Boekweitkamp-lr-1.jpg  Boekweitkamp-lr-4.jpg
Boekweitkamp-lr-2.jpg  Boekweitkamp-lr-12.jpg
Boekweitkamp-lr-52.jpg  Boekweitkamp-lr-40.jpg