Weigeliaplein en omgeving

De 395 woningen met bergingen en 10 bedrijfsruimten aan het Weigeliaplein, de Ribesstraat, de Vlierboomstraat, de Kamperfoeliestraat en de Hortensiastraat van Haag Wonen (complex 70) zijn in slechte staat van onderhoud. Dit bleek uit onderzoek dat Haag Wonen aan de woningen heeft laten uitvoeren. Op maandag 14 december 2020 zijn de bewoners geïnformeerd over de plannen om de woningen te vervangen voor nieuwbouw.

Susan van der Steen, manager Wonen van Haag Wonen, vertelt in een persoonlijke boodschap aan de huurders over de toekomst van hun woning en wat er verder de komende periode gaat gebeuren. Bekijk hier de video

Haag Wonen vervangt de huidige woningen voor nieuwbouw

Haag Wonen bouwt aan de toekomst van Den Haag. We zorgen voor goed geïsoleerde woningen, zodat ze minder energie verbruiken en minder geluid binnenlaten. We zorgen voor veilige woningen, zodat ze een gezond binnenklimaat hebben: niet te vochtig en goed geventileerd. En we zorgen voor comfortabele woningen die passen bij deze tijd, waar het fijn wonen is. Soms lukt dat in bestaande woningen. Soms niet. Uit technisch onderzoek kwam dat het vrijwel onmogelijk is om deze woningen, aan het Weigeliaplein, de Ribesstraat, de Vlierboomstraat, de Kamperfoeliestraat en de Hortensiastraat, klaar te maken voor comfortabel en energiezuinig wonen in de toekomst. Ze zijn verouderd en uit de tijd geraakt. Daarom gaan we de woningen vervangen door nieuwe, comfortabelere en energiezuinigere woningen.


Fotocollage-Weigeliaplein.JPG

Sociaal plan
Samen met de bewonerscommissie werken we aan een sociaal plan voor alle bewoners van Complex 70. In een sociaal plan staan de afspraken die wij met de bewonerscommissie maken over hoe we in de aankomende periode omgaan met bepaalde zaken. In het Sociaal Statuut is de basis vastgelegd voor het maken van afspraken in het sociaal plan. Klik hier om het Sociaal Statuut te openen.  

Nieuwsbrief
De Nieuwsbrief Complex 70 wordt één keer in de twee maanden verspreid onder de bewoners van Haag Wonen aan het Weigeliaplein, de Ribesstraat, Vlierboomstraat, Kamperfoeliestraat en Hortensiastraat. Via de nieuwsbrief informeren wij alle bewoners over de laatste ontwikkelingen in hun buurt. Bekijk hier alle nieuwsbrieven. 

Nieuwsbrief maart 2021
Nieuwsbrief januari 2021
Nieuwsbrief september 2020

VEELGESTELDE VRAGEN

Vanaf wanneer kom ik in aanmerking voor de verhuiskostenvergoeding? 

Zodra u de huur opzegt, heeft u recht op de verhuiskostenvergoeding. Dat geldt ook als u niet wacht op de voorrangsverklaring, maar eerder al wilt gaan verhuizen.

Wanneer start de sloop? 
Zover is het nog lang niet. We gaan eerst samen met de bewoners in gesprek over hoe we dit goed kunnen doen en hoe we daarin samen kunnen optrekken. We helpen hen op maat bij het vinden van een fijne andere woning die past bij hun situatie. Ook bekijken we met elkaar de mogelijkheden om terug te keren, als de nieuwe woningen klaar zijn en bewoners dat wensen. Op zijn vroegst zullen we in 2023 starten met slopen. 

Is er al bekend wanneer de nieuwe woningen opgeleverd worden? 
Het duurt ongeveer twee jaar voordat de nieuwe woningen klaar zijn, nadat de oude woningen zijn gesloopt. Dat betekent dat de nieuwe woningen op zijn vroegst in 2025 klaar zijn.

Ik wil terugkeren naar de nieuwbouw, hoe regel ik dat? 
Bewoners die willen terugkeren als de nieuwbouw klaar is, krijgen voorrang. De nieuwe woning moet wel passend zijn in prijs en huishoudsamenstelling. We maken hierover afspraken in het sociaal plan. 

Heeft u vragen of wilt u met ons in gesprek? 
Bel ons gerust: (070) 250 7070. Of stuur een mail naar complex70@haagwonen.nl. 

Update: 12 maart 2021 (deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie).