De winnaars van De Isolatie Uitdaging!

EWS, Qavity en Isoleren met Nanotechnologie zijn de drie winnende oplossingen van De Isolatie Uitdaging. Een innovatiewedstrijd van de Utrechtse woningcorporaties Bo-Ex, Portaal en Mitros. Juryvoorzitter Diederik Samsom maakte gisteren de winnaars bekend.

De winnende ideeën vormen een goede mix van oplossingen voor betere binnenmuur-, buitenmuur- en spouwmuurisolatie. De drie winnaars, van in totaal 40 deelnemers, ontvangen ieder €20.000 aan innovatiegeld. Daarmee kunnen zij hun oplossing testen en verder ontwikkelen in proefwoningen van de corporaties. Haag Wonen is betrokken bij dit initiatief en deelt in de kennis en ervaringen. We kijken of initiatieven ook bij onze woningen kunnen worden toegepast.

Hoopgevend

Diederik Samsom, juryvoorzitter van De Isolatie Uitdaging en voorzitter van de klimaattafel ‘Gebouwde omgeving’: “Dit resultaat is hoopgevend. Wat er hierna gebeurt is allesbepalend. De basis is gelegd. We hebben goede oplossingen gezien waar veel potentie in zit. Belangrijk is nu dat het niet bij één proefwoning blijft. De 40 inzendingen laten zien hoe belangrijk deze uitdaging is.”

Op zoek naar innovatieve, breed toepasbare oplossingen voor gevelisolatie

De verduurzaming van duizenden sociale huurwoningen begint bij ‘een nieuwe jas’. Met betere gevelisolatie worden tienduizenden sociale huurwoningen duurzamer en comfortabeler. Huurders hebben zo meer mogelijkheden om hun energielasten te beperken. De huidige isolatietechnieken en -materialen geven overlast voor bewoners, zijn vaak niet milieuvriendelijk en hebben hoge kosten. Om hierin een doorbraak te forceren, startten Bo-Ex, Portaal en Mitros begin dit jaar De Isolatie Uitdaging. De drie winnaars gaan de komende tijd in drie proefwoningen aan de slag met de doorontwikkeling van hun concept. 

23 sympathisanten van De Isolatie Uitdaging

Haag Wonen is, samen met 22 andere woningcorporaties, betrokken bij De Isolatie Uitdaging. Wij staan voor dezelfde uitdagingen en zijn ‘sympathisant’ van het initiatief. Bekeken wordt of de winnende oplossingen ook in onze woningen kunnen worden getest en toegepast. De sympathisanten vormen samen met de initiatiefnemers een kennisplatform voor andere woningcorporaties. De andere sympathisanten van De Isolatie Uitdaging zijn: Eigen Haard, de Alliantie, Zayaz, Woonwaard, Staedion, Havensteder, Wold & Waard, Rochdale, Talis, Kleurrijk Wonen, Vivare, Tablis Wonen, De Huismeesters, Provides, Jutphaas Wonen, Viveste, GroenWest, De Woningraat, Woonstichting SSW, Heuvelrug Wonen, Vecht en Omstreken en RKWBV Zeist. 

Meer informatie over de winnaars van De Isolatie Uitdaging vindt u op: https://www.isolatieuitdaging.nl.
 
winnaars-isolatie-uitdaging.jpg