Direct naar de content
Bobbi het vogeltje

Wat is de planning van de werkzaamheden?

In mei 2023 is de aannemer ERA Contour gestart om de woningen aan de Coevordenstraat te verbeteren en energiezuiniger te maken. Deze werkzaamheden duren ongeveer een jaar.

De datum voor de sloop van de Melis Stokelaan (1348 t/m 1580) en de Leggelostraat (2 t/m 54) staat nog niet vast. Op zijn vroegst gaat dit eind 2024 of begin 2025 gebeuren. Bewoners en omwonenden horen minstens een jaar van tevoren wanneer de woningen gesloopt worden.

Het hele wooncomplex gaan we vernieuwen. Het complex bestaat uit de woningen aan de Melis Stokelaan 1348-1580, de Leggelostraat 2-54 en de Coevordenstraat 229-413 gaan we vernieuwen. Dat betekent dat we de woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat slopen en vervangen door nieuwbouwwoningen. Dat doen we, omdat we op deze plek méér nieuwe woningen kunnen bouwen dan er nu staan. Zo kunnen we meer mensen in Den Haag aan een woning helpen, wat hard nodig is. Tegelijkertijd behouden we de woningen aan de Coevordenstraat. Dat doen we om een deel van de woningen tegen een lage huurprijs te kunnen blijven aanbieden. Deze woningen gaan we grondig opknappen, zodat ze straks voldoen aan de eisen van deze tijd en een stuk comfortabeler en energiezuiniger zijn. Zo zorgen we ook voor meer variatie in de wijk.

Er komen 280 nieuwbouwwoningen, in 6 tot 7 bouwlagen en een woontoren. Hiervan zijn minstens 149 woningen sociale huurwoningen en 75 woningen vrije sector huurwoningen. Hoe de woningen er precies uit komen te zien is nog niet bekend.

Voor de leegstaande woningen werken we samen met Ad Hoc. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het beheren van leegstaande panden. Zodra een woning leeg komt te staan, omdat een van de bewoners verhuist vanwege de sloop, plaatst Ad Hoc een tijdelijke huurder in een woning. Dit zorgt ervoor dat de buurt een fijne plek blijft om te wonen tot het moment dat u verhuist. De tijdelijke bewoners zorgen er bijvoorbeeld voor dat er geen overlast ontstaat in de wijk.

20 van de woningen richten we in als logeerwoning voor de bewoners uit de Coevordenstraat op het moment dat hun woning aan de beurt is bij de werkzaamheden. 

Ja, u kunt terecht bij Ramona Vink en Turia Saaïdi in hun kantoor aan de Melis Stokelaan 1492. Bel (070) 250 70 70 of loop langs om een afspraak te maken. Zij helpen u graag verder.

Aannemer ERA Contour is als bouwbedrijf aangesloten bij ‘Bewuste Bouwers’. Dat betekent dat de aannemer zich houdt aan regels die de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk beperken. Mocht u toch overlast ervaren, dan kunt u dit melden via de website van Bewuste Bouwers of bel TBI Direct op telefoonnummer 0900-8243473.

Ook kunt u ons via de vragenlijst of tijdens de informatiemark laten weten hoe wij de periode waarin de werkzaamheden plaatsvinden voor u prettiger kunnen maken.

Kijk bij het kopje ‘Actueel’ hoe u kunt meedenken over de verbetering in uw wijk en waar u terechtkunt. We vragen u de vragenlijst in te vullen en nodigen u van harte uit voor de informatiemarkt bij de bibliotheek op dinsdag 27 juni. U kunt ook contact opnemen met Ramona Vink of Turia Saaïdi via (070) 250 70 70 of langskomen op de Melis Stokelaan 1492 om een afspraak te maken.