Direct naar de content
Bobbi het vogeltje

Komen jullie nog langs voor reparaties of spoedgevallen aan woningen?

Voor reparaties en spoedgevallen kunt u zoals gebruikelijk bij Haag Wonen terecht. Bel Haag Wonen op 070 250 70 70. Wij helpen u graag.

De datum voor de sloop staat nog niet vast. Op zijn vroegst gaat eind 2024 of begin 2025 gebeuren. Dit betekent dat u niet meteen uw huis uit hoeft. U kunt nu nog geen urgentieverklaring krijgen voor een andere woning. De urgentieverklaring ontvangt u een jaar voordat u moet verhuizen van de gemeente Den Haag via Woonnet Haaglanden.

U krijgt urgentie van de gemeente Den Haag om via Woonnet Haaglanden naar een andere woning te zoeken. Dit betekent dat u voorrang krijgt op een sociale huurwoning. Of u wel of geen urgentie krijgt, hangt af van de hoogte van uw inkomen.

Als u in één van de nieuwbouwwoningen in de Melis Stokelaan of Leggelostraat wilt gaan wonen, krijgt u ook voorrang op een passende woning. Deze woning stemmen we af op uw inkomen en grootte van uw huishouden.

Bij het zoeken naar een andere woning kunt u hulp krijgen van Haag Wonen. Hiervoor belt u met Ramona Vink of Turia Saaïdi op (070) 250 70 70 of kom langs op ons kantoor aan de Melis Stokelaan 1492 om een afspraak te maken.

Wij zijn bij u langs geweest om alles met u door te nemen, zodat u straks weer een fijne plek heeft om te wonen. Wilt u nogmaals verder praten, dan kan dat natuurlijk. Bel ons gerust of kom langs. Wij staan graag voor u klaar.

U heeft recht op een verhuiskostenvergoeding van €7.156. Dit betalen wij in twee termijnen uit. Wanneer u de huur opzegt, ontvangt u 90% van het bedrag. Nadat u de sleutel van uw woning heeft ingeleverd, ontvangt u de laatste 10%. U kunt deze verhuiskostenvergoeding al aanvragen.

Er komen 280 nieuwbouwwoningen, in 6 tot 7 bouwlagen en een woontoren. Hiervan zijn minstens 149 woningen sociale huurwoningen en 75 woningen vrije sector huurwoningen. Hoe de woningen er precies uit komen te zien is nog niet bekend.

Deze werkzaamheden zijn gestart in mei 2023 en duren ongeveer een jaar.

Hoewel we er alles aan doen om de (geluids)overlast zoveel mogelijk te beperken, zorgen de werkzaamheden helaas voor lawaai. We bekijken samen met u hoe u hier zo min mogelijk last van kunt hebben.

Aannemer ERA Contour is als bouwbedrijf aangesloten bij ‘Bewuste Bouwers’. Dat betekent dat de aannemer zich houdt aan regels die de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk beperken. Mocht u toch overlast ervaren dan kunt u dit melden via de website van Bewuste Bouwers of via TBI Direct op telefoonnummer 0900-8243473.

Jazeker, wij horen graag uw mening. Kijk bij het kopje ‘Actueel’ hoe u kunt meedenken over de verbetering in de wijk Morgenstond en waar u terechtkunt. U kunt ook contact opnemen met Ramona Vink of Turia Saaïdi via (070) 250 70 70 of langskomen op het kantoor aan de Melis Stokelaan 1492 om een afspraak te maken.

U kunt terecht bij het spreekuur met Ramona Vink of Turia Saaïdi in hun kantoor aan de Melis Stokelaan 1492. Bel (070) 250 70 70 of loop langs om een afspraak te maken. Wij helpen u graag!