Direct naar de content
Bobbi het vogeltje

Welk soort identiteitsbewijs heb ik nodig om zaken te regelen met Haag Wonen?

Om een huurcontract bij Haag Wonen te tekenen heb je een geldig identiteitsbewijs nodig. Een geldig identiteitsbewijs is een:

  • Nederlands paspoort;
  • Nederlandse identiteitskaart;
  • Identiteitskaart of paspoort uit een EER-land;
  • Nederlands vreemdelingendocument.

Rijbewijs
Een rijbewijs is géén geldig identiteitsbewijs voor het ondertekenen van je huurcontract. Daarvoor heb je altijd een van bovenstaande documenten nodig. Ben je al huurder bij Haag Wonen en je wil je iets regelen of aanvragen en vragen wij je om een bewijs van wie je bent? In dat geval mag je ook een rijbewijs laten zien.

Voorkomen van fraude met je identiteitsbewijs
Lever je een kopie bij ons aan van je identiteitsbewijs? Om je gegevens veilig te houden, raden wij je aan om een kopie te maken met de KopieID-app of zelf overbodige gegevens zoals je Burgerservicenummer (BSN) en pasfoto af te dekken of door te strepen.

Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Voor reparaties en spoedgevallen kunt u zoals gebruikelijk bij Haag Wonen terecht. Bel Haag Wonen op 070 250 70 70. Wij helpen u graag.

In mei 2023 is de aannemer ERA Contour gestart om de woningen aan de Coevordenstraat te verbeteren en energiezuiniger te maken. Deze werkzaamheden duren ongeveer een jaar.

De datum voor de sloop van de Melis Stokelaan (1348 t/m 1580) en de Leggelostraat (2 t/m 54) staat nog niet vast. Op zijn vroegst gaat dit eind 2024 of begin 2025 gebeuren. Bewoners en omwonenden horen minstens een jaar van tevoren wanneer de woningen gesloopt worden.

Het hele wooncomplex gaan we vernieuwen. Het complex bestaat uit de woningen aan de Melis Stokelaan 1348-1580, de Leggelostraat 2-54 en de Coevordenstraat 229-413 gaan we vernieuwen. Dat betekent dat we de woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat slopen en vervangen door nieuwbouwwoningen. Dat doen we, omdat we op deze plek méér nieuwe woningen kunnen bouwen dan er nu staan. Zo kunnen we meer mensen in Den Haag aan een woning helpen, wat hard nodig is. Tegelijkertijd behouden we de woningen aan de Coevordenstraat. Dat doen we om een deel van de woningen tegen een lage huurprijs te kunnen blijven aanbieden. Deze woningen gaan we grondig opknappen, zodat ze straks voldoen aan de eisen van deze tijd en een stuk comfortabeler en energiezuiniger zijn. Zo zorgen we ook voor meer variatie in de wijk.

Er komen 280 nieuwbouwwoningen, in 6 tot 7 bouwlagen en een woontoren. Hiervan zijn minstens 149 woningen sociale huurwoningen en 75 woningen vrije sector huurwoningen. Hoe de woningen er precies uit komen te zien is nog niet bekend.

Voor de leegstaande woningen werken we samen met Ad Hoc. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het beheren van leegstaande panden. Zodra een woning leeg komt te staan, omdat een van de bewoners verhuist vanwege de sloop, plaatst Ad Hoc een tijdelijke huurder in een woning. Dit zorgt ervoor dat de buurt een fijne plek blijft om te wonen tot het moment dat u verhuist. De tijdelijke bewoners zorgen er bijvoorbeeld voor dat er geen overlast ontstaat in de wijk.

20 van de woningen richten we in als logeerwoning voor de bewoners uit de Coevordenstraat op het moment dat hun woning aan de beurt is bij de werkzaamheden. 

Ja, u kunt terecht bij Alet Cadee of Arif Duvarci in hun kantoor aan de Melis Stokelaan 1492. Bel 06 39 112 666 of loop op maandag, dinsdag of woensdag langs om een afspraak te maken. Zij helpen u graag verder.

Aannemer ERA Contour is als bouwbedrijf aangesloten bij ‘Bewuste Bouwers’. Dat betekent dat de aannemer zich houdt aan regels die de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk beperken. Mocht u toch overlast ervaren, dan kunt u dit melden via de website van Bewuste Bouwers of bel TBI Direct op telefoonnummer 0900-8243473.

Ook kunt u ons via de vragenlijst of tijdens de informatiemark laten weten hoe wij de periode waarin de werkzaamheden plaatsvinden voor u prettiger kunnen maken.

Kijk bij het kopje ‘Actueel’ hoe u kunt meedenken over de verbetering in uw wijk en waar u terechtkunt. We vragen u de vragenlijst in te vullen en nodigen u van harte uit voor de informatiemarkt bij de bibliotheek op dinsdag 27 juni. U kunt ook contact opnemen met Alet Cadee of Arif Duvarci 06 39 112 666 of langskomen op de Melis Stokelaan 1492 om een afspraak te maken.

 

×

Spoedlijn minder goed bereikbaar
Onze spoedlijn is minder goed bereikbaar vanwege drukte op de lijn. Dat zorgt voor lange wachttijden. Het duurt daarom helaas even voordat je iemand aan de lijn krijgt. Vooral vanaf de vrijdagmiddag en gedurende weekenden kunnen wachttijden oplopen. Hou hier rekening mee als je de spoedlijn belt.

Géén dringende spoed en kan je vraag of melding wachten?
Bel ons dan de eerstvolgende werkdag tijdens de normale openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur.

Onze excuses voor het ongemak.