Warmtewet

Huurt u een woning van Haag Wonen met blokverwarming? Dan hebt u te maken met de Warmtewet. Op deze pagina leest u wat de Warmtewet inhoudt. En wat deze wet voor u persoonlijk betekent.

Wat is de Warmtewet?

De Warmtewet beschermt u als huurder tegen te hoge kosten als u warmte en warm water krijgt geleverd door blokverwarming. Uw woning heeft dan geen eigen cv-ketel. U kunt dus niet zelf kiezen voor een warmteleverancier. Of veranderen van leverancier als u ontevreden bent over de prijs of service.

Maximumprijs

In de Warmtewet staat aan welke eisen een leverancier bij levering van warmte moet voldoen. En dat er een maximumprijs is voor de levering van warmte. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt de maximumprijs jaarlijks vast volgens het ‘Niet Meer Dan Anders’ (NMDA) principe. Daardoor is verwarming van een woning door blokverwarming (gemiddeld) niet duurder dan verwarming van een woning door een individuele cv-ketel. Zo bent u dankzij de Warmtewet dus zeker van warmtelevering, een goede service én een eerlijke prijs.