Jaarlijkse huuraanpassing

Haag Wonen past elk jaar de huurprijs aan. Dat doen wij op 1 juli. Haag Wonen voert in 2018 ook de inkomensafhankelijke huurverhoging door. Dit is een extra huurverhoging voor huishoudens met een jaarinkomen hoger dan €41.056. Hier leest u alles over deze jaarlijkse huuraanpassing.

De huuraanpassing betekent veel informatie voor u. Niet altijd even gemakkelijke informatie. Wij helpen u graag. Daarom hebben we een overzicht voor u gemaakt. Met een lijst van veel gestelde vragen met antwoorden

Wilt u bezwaar maken tegen de huuraanpassing? Maak dan gebruik van het bezwaarschrift van de huurcommissie. Zo ziet u snel wanneer u bezwaar kunt maken. Is dat zo? Dan kunt u het formulier invullen en naar ons opsturen. Ook vindt u veel informatie en uitleg in de huurkrant 2018.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons een e-mail sturen via info@haagwonen.nl. Of bel ons op (070) 250 70 70. U bent ook van harte welkom op ons kantoor aan de Waldorpstraat 80. U moet dan misschien door de drukte wel iets langer wachten dan u van ons gewend bent. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Brief over uw nieuwe huurprijs

Vóór 1 mei 2018 ontvangt u van Haag Wonen een brief over de jaarlijkse huuraanpassing. Bij deze brief zit de ‘mededeling huuraanpassing’. Hierin staat uw nieuwe huurprijs per 1 juli 2018. Heeft u de brief niet ontvangen of gezien? Dan is er iets fout gegaan. Laat het ons even weten.
 
Hoeveel mag de huur van uw sociale huurwoning maximaal stijgen? Dat beslist de Nederlandse regering elk jaar. Voor de huishoudens met een inkomen tot € 41.056 per jaar voert Haag Wonen niet de maximale basishuurverhoging door van 3,9%, maar een basishuurverhoging van 2,0%. Huishoudens met een inkomen hoger dan € 41.056 per jaar krijgen wél de basishuurverhoging van 3,9% + een ‘inkomensafhankelijke huurverhoging’. Dat betekent een extra percentage van 1,5% bovenop het reguliere basispercentage van 3,9% = 5,4%.

Voor de verschillende inkomensgroepen zijn de huurverhogingspercentages dit jaar:
Jaarinkomen Huurverhoging            
t/m € 41.056 2,0 %
hoger dan € 41.056 5,4%

LET OP: Staat in de ‘mededeling huuraanpassing’ bij uw brief een ander percentage? Dat kan. Soms is een ander percentage afgesproken, omdat er met uw woning iets bijzonders aan de hand is of uw huurprijs een grens bereikt heeft.