Een nieuwe woning… in 10 stappen!

Zoekt u een nieuwe woning? Wij helpen u graag. Samen zorgen we er voor dat u snel en prettig verhuist naar uw nieuwe woning. We hebben de stappen handig voor u op een rijtje gezet.
 

 1. Zorg ervoor dat de informatie over uw huishouden klopt op woonnet-haaglanden.nl. Uw inkomen bijvoorbeeld, maar ook het aantal personen in uw huishouden.  En uw telefoonnummer en uw e-mailadres. Kloppen uw gegevens niet? Dan kunnen we u misschien niet bereiken. Of wordt u uitgenodigd voor een woning die niet bij u past.
 2. U reageert op een advertentie op woonnet-haaglanden.nl.
 3. Voldoet u aan de voorwaarden voor een woning?  Dan nodigen wij u uit voor een bezichtiging. Samen met andere mensen die gereageerd hebben.
 4. In de uitnodiging staat welke informatie u mee moet nemen naar de bezichtiging van de woning. Het is noodzakelijk  dat u alle gevraagde gegevens meeneemt.
 5. Kom op tijd voor de bezichtiging. Komt u te laat? Dan valt u af.
 6. Op het afgesproken tijdstip laat onze verhuurconsulent u de woning zien. U krijgt ook informatie over de woning.
 7. Bent u de eerste kandidaat? En voldoet u aan de voorwaarden? Dan mag u als eerste beslissen of u de woning wilt. Deze voorwaarden staan altijd in de woningadvertentie waarop u heeft gereageerd op woonnet-haaglanden.nl.
 8. Wilt u de woning? En voldoet u aan alle voorwaarden? Dan tekent u een voorlopig acceptatieformulier. Vanaf dat moment is de woning voor u gereserveerd.
 9. Is uw nieuwe woning klaar? Dan maken we met u een afspraak. Voor het tekenen van het contract en de controle van de woning. Op het met u afgesproken tijdstip, controleren we samen met u of alles 100% in orde is in uw nieuwe woning. Is dat nog niet zo? Dan maken we dat in orde. Dat schrijven we duidelijk op in het opleverrapport. U krijgt daar een kopie van. Daarna tekenen we samen de huurovereenkomst. U betaalt dan ook de eerste verhuurnota. Deze bestaat uit:
  • eenmalige administratiekosten: € 60 (prijspeil 1 januari 2018);
  • leges voor de huisvestingsvergunning van de gemeente: € 43,60 (prijspeil 1 januari 2018);
  • waarborgsom € 158,82 (prijspeil 1 januari 2018), en
  • de huur vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst plus de volgende maand (u betaalt uw huur altijd een maand vooruit). Een voorbeeld: tekent u op 18 juni? Dan betaalt u de huur van 18 juni t/m 30 juni plus de maand juli.

 

Daarna krijgt u meteen de sleutels van uw nieuwe woning.

Let op: u kunt de eerste verhuurnota alleen betalen met uw pinpas.
 

 1. Wij wensen u veel succes met uw verhuizing en veel woonplezier in uw nieuwe woning!


Kunt u zelf niet op de datum van woningbezichtiging? Dan kunt u iemand machtigen. Download hieronder het formulier.