Weg uit uw woning… in 8 stappen!

Gaat u vertrekken uit uw woning? Wij helpen u graag. Samen zorgen we er voor dat u snel en prettig de deur achter u dicht kunt trekken. We hebben de stappen handig voor u op een rijtje gezet.
 

 1. U zegt uw woning op. Vul het formulier Huuropzegging in. Let op: zet op dit formulier uw handtekening. Alleen dan is het geldig. En vermeld uw telefoonnummer: dan kunnen we de opzegging snel en goed afhandelen.

  U mag ons ook een kort briefje sturen. Zet daarin duidelijk uw naam, nieuwe adres en ook hier: uw handtekening en telefoonnummer.
   
 2. We maken met u twee afspraken: één om de woning te bekijken - de inspectie - én ook al meteen de eindinspectie. De eerste afspraak noemen we ook wel de inspectie. We overleggen met u en proberen een datum te vinden die u uitkomt. Kunnen we u niet bereiken? Dan sturen wij u een datum voor de afspraak. TIP: GEBRUIK DE CHECKLIST WONING ACHTERLATENLET OP: We helpen u graag bij een snelle verhuizing. Toch gebeurt het regelmatig dat een bewoner niet thuis is op de afgesproken datum. Zonder ons te laten weten dat hij of zij er niet is. Hierdoor ontstaat vertraging. En dat is voor niemand prettig. Niet voor u, niet voor ons. Zullen we samen zorgen voor een snelle verhuizing?
 

 1. Wij sturen u een brief waarin we de huuropzegging bevestigen. In deze brief staat ook de datum en de tijd voor uw inspectie (de eerste afspraak) en de eindinspectie (de tweede afspraak).
   
 2. Onze opzichter en verhuurconsulent bekijken samen met u uw woning. Is iets niet in orde? Dan kunt u dat zelf in orde (laten) maken. Haag Wonen hoeft dan geen aannemer te sturen. Dan hoeft u dus niets te betalen. U ontvangt van ons een brief met de afspraken die u hierover met de opzichter heeft gemaakt.
   
 3. Onze opzichter kijkt daarna of u uw woning volgens afspraak achterlaat. Dat gebeurt tijdens een eindinspectie, samen met u. Is alles in orde? Dan levert u de sleutels in en wensen wij u veel woonplezier in uw nieuwe woning. Is iets nog niet in orde? Dan laten wij dat in orde maken door een aannemer. De kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Die krijgt u bij de eindafrekening.
   
 4. U levert de sleutels van uw woning in tijdens de eindinspectie. U kunt de sleutels NIET inleveren op het kantoor van Haag Wonen. Bent u niet thuis tijdens de eindinspectie? Dan schuiven we de einddatum van uw huurcontract op. U betaalt dan dus langer huur. Zonde van uw geld. Zorg dus dat u aanwezig bent. Vergeet niet uw meterstanden van gas en water op te schrijven.
   
 5. De laatste stap is de eindafrekening. Hierop staan eventuele repartiekosten als u zich niet aan de afspraken heeft gehouden. Plus mogelijke reparatiekosten door gebreken die we pas na uw vertrek zagen. Hebt u in het verleden een waarborgsom betaald? Dan krijgt u die terug. Plus rente. Dit ziet u ook op de eindafrekening. Geeft u wel even uw nieuwe adres en uw bankrekeningnummer door? Die hebben we nodig voor de eindafrekening.
   
 6. Wij wensen u veel succes met uw verhuizing en veel woonplezier in uw nieuwe woning!