Loden waterleidingen

Woont u in een woning met een bouwjaar van voor 1960? Dan heeft u een brief ontvangen van de gemeente Den Haag. In sommige woningen kunnen nog (stukjes) loden drinkwaterleidingen zitten.

Teveel lood in drinkwater is niet gezond. Het is belangrijk dat u controleert of u nog loden leidingen in huis heeft. Hoe u dat doet? Bekijk de video: Hoe herken ik lood? Doe de test!

Meer informatie leest u in de brief van de gemeente. Of kijk op www.denhaag.nl/lodenleidingen.

Ziet u lood of twijfelt u?
Bel ons voor een drinkwatertest. We controleren dan of er lood in uw kraanwater zit. Bel (070) 250 70 70 voor het maken van een afspraak.  


 

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik woon in een woning van voor 1960, wat moet ik doen?
 
Controleer of u nog loden leidingen in huis heeft. Bekijk de video: Hoe herken ik lood? Doe de test! Ziet u lood of twijfelt u? Bel ons voor het maken van een afspraak om uw water te laten testen op lood. 

Ik heb een afspraak gemaakt om mijn water op lood te laten testen. Wat moet ik in de tussentijd doen? 
Wij raden u aan het advies van de GGD op te volgen. U leest het advies hier

Wat kan ik doen als ik loden waterleidingen heb? 
Haag Wonen vervangt alle loden waterleidingen. Zolang dat niet is gedaan, kunt u beter flessenwater of zo mogelijk kraanwater uit niet-loden leidingen gebruiken bij familie of kennissen. Flessenwater wordt niet vergoed.

Hoe lang duurt het voordat een afspraak wordt ingepland? 
Zodra u een melding bij ons heeft gemaakt, neemt Normec Aquaserva B.V. binnen 48 uur contact met u op voor het maken van een afspraak om uw water op lood te testen. Normec Aquaserva B.V. voert het onderzoek uit. 

Hoe lang duurt het voordat het onderzoek wordt uitgevoerd? 
Binnen 5 dagen na het maken van de afspraak met Normec Aquaserva B.V. voeren zij het onderzoek uit in uw woning. 

Wanneer is de uitslag van het onderzoek bekend? 
Binnen 7 werkdagen nadat er bij u een monster is afgenomen, is de uitslag van het onderzoek bekend. Zijn de waardes te hoog? Dan sturen wij u een brief met de vervolgstappen. Zijn de waardes goed? Dan sturen wij u een brief en hoeft u verder niets te doen.