Project MAR - Moerwijk Noord

Ondanks corona verbeteren we 228 portiekwoningen in het Haagse Moerwijk Noord. Onderdeel daarvan is het verduurzamen van de woningen, waarmee we ze klaarmaken voor gebruik zonder aardgas. Samen met de bewoners en ERA Contour hebben we 'corona- proof' de nodige voorbereidingen getroffen en de overeenkomst getekend.

ERA Contour voert voor ons de werkzaamheden uit. Het bouwbedrijf is deze zomer gestart met het verbeterproject aan de Melis Stokelaan, Anna Bijnslaan en Rederijkerstraat in Moerwijk. We isoleren de woningen en verbeteren het binnenklimaat door onder de installaties te vervangen en aan te passen. Als de keuken, badkamer en toilet aan vervanging toe zijn, doen we dat ook meteen. Aan de buitenzijde isoleren we de woongebouwen en we maken de open portieken dicht. We zorgen er samen met het Haagse architectenbureau KOW voor dat de karakteristieke kenmerken van de naoorlogse architectuur behouden blijven.

De woningen aan de Melis Stokelaan:
Blok-1-week-17.jpg

We verwachten eind 2021 klaar te zijn. Of we dat halen, hangt ook af van het verdere verloop van de coronamaatregelen. De bewoners zijn nauw betrokken betrokken bij het verbeterplan en we houden ze goed op de hoogte van de ontwikkelingen. De veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers staat te allen tijde voorop.

FILMPJE!

De verduurzaming van 228 portiekwoningen aan de Melis Stokelaan/ Anna Bijnslaan/ Rederijkerstraat in Moerwijk Noord is in volle gang. In mei 2020 zijn we gestart en eind 2021 zijn we klaar. Samen met aannemer ERA Contour, architect KOW en in nauw overleg met de bewoners, maken we de woningen klaar voor de toekomst!
 
Hoe dan? We maken ze energiezuiniger en comfortabeler. We doen groot onderhoud en pakken de woningen helemaal in, waardoor ze veel energiezuiniger en comfortabeler worden. Wat ook mooi is? De prachtige Wederopbouw architectuur van deze woningen blijft behouden.
 
Zo’n grootschalige aanpak in en rond je woning is niet niks. Daarom begeleiden we de bewoners goed en doen we er alles aan de overlast te beperken. En voor wat hoort wat: ze krijgen er een goed geïsoleerde en energiezuinige woning voor terug, comfortabel en klaar voor de toekomst.
 
De eerste bouwblokken zijn zo goed als klaar. Wij zijn trots op de eerste resultaten van deze prachtige samenwerking. Samen bouwen wij aan een mooie stad. Hoe mooi is dat?De woningen aan de Rederijkerstraat:
Rederijkerstraat-lr-5.jpg

Blok-6-dakkapellen.jpg

We maken de open portieken dicht. Deze foto geeft al een beeld van hoe het gaat worden:
Blok-6-portiek-3.jpg