Moerwijk Noord

Ondanks de coronacrisis verbeteren we 228 portiekwoningen in het Haagse Moerwijk Noord. Onderdeel daarvan is het verduurzamen van de woningen, waarmee we ze klaarmaken voor gebruik zonder aardgas. Samen met de bewoners en ERA Contour hebben we 'corona- proof' de nodige voorbereidingen getroffen en de overeenkomst getekend.

ERA Contour voert voor ons de werkzaamheden uit. Het bouwbedrijf is deze zomer gestart met het verbeterproject aan de Melis Stokelaan, Anna Bijnslaan en Rederijkerstraat in Moerwijk. We isoleren de woningen en verbeteren het binnenklimaat door onder de installaties te vervangen en aan te passen. Als de keuken, badkamer en toilet aan vervanging toe zijn, doen we dat ook meteen. Aan de buitenzijde isoleren we de woongebouwen en we maken de open portieken dicht. We zorgen er samen met het Haagse architectenbureau KOW voor dat de karakteristieke kenmerken van de naoorlogse architectuur behouden blijven.

De woningen aan de Melis Stokelaan:
Moerwijk-Noord.jpg

We verwachten eind 2021 klaar te zijn. Of we dat halen, hangt ook af van het verdere verloop van de coronamaatregelen. De bewoners zijn nauw betrokken betrokken bij het verbeterplan en we houden ze goed op de hoogte van de ontwikkelingen. De veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers staat te allen tijde voorop.

De woningen aan de Rederijkerstraat:
Rederijkerstraat-lr-5.jpg

Impressie van het resultaat:
Moerwijk-Noord-2.jpg