36 sociale huurders ontvangen sleutel van duurzame nieuwbouwwoning

Zesendertig sociale huurders hebben onlangs de sleutel ontvangen van hun gloednieuwe woning aan het Boekweitkamp in Mariahoeve.

De woningen liggen midden in de ecologische zone aan de Schenk en zijn duurzaam gebouwd: ze zijn volledig gasloos en hebben zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming. Én belangrijk: ze zijn ook nog eens betaalbaar.

Haag Wonen startte in 2019 met de bouw van de nieuwe woningen. Ondanks de coronacrisis zijn de woningen volgens planning opgeleverd in oktober.

“Ik voel me al thuis”

Rochelle Ras is een van de 36 huurders die afgelopen maand de sleutel kreeg van haar nieuwe woning. “Ik was erg blij verrast toen ik hoorde dat ik in aanmerking kwam. Het is erg moeilijk om ertussen te komen, ik heb een aantal jaar ingeschreven gestaan voor een huurwoning. Hiervoor woonde ik samen met mijn dochtertje van twee in een studio. Nu heb ik een woonkamer én hebben we beiden een eigen kamer. De woning is heel ruim, open en licht en heeft een leuke indeling. Er zitten van alle kanten ramen. Dat vind ik het allerfijnst. Ik zit er nog maar een paar weken, maar ik voel me nu al helemaal thuis.”
(de tekst gaat verder onder de foto)

Hoofdartikel_Rochelle-Ras-met-haar-dochtertje_edit.jpg
Rochelle Ras met haar dochtertje

“Ik ben er ook erg blij mee dat we in een ecologische buurt zitten. Zelf ben ik bewust met duurzaamheid bezig en probeer dat steeds meer te integreren in ons dagelijks leven: biologisch afbreekbare producten, geen wegwerpartikelen en zo min mogelijk plastic. Ik geloof dat alle beetjes helpen en ik wil daarom mijn afdruk zo klein mogelijk maken. Dat doe ik vooral voor mijn dochter, zodat zij in een betere wereld kan opgroeien. En ik hou van de natuur. Wat dat betreft zitten we hier helemaal goed.”

Vraag naar betaalbare huurwoningen is onverminderd hoog

Rick Boelkens, projectleider bij Haag Wonen: “Er is veel behoefte aan goede, betaalbare huurwoningen in Den Haag. Die signalen krijgen we ook van onze huurdersorganisatie HOHW en van mensen die een woning zoeken. Geweldig dus dat we 36 sociale huurders blij kunnen maken met een nieuwbouwwoning op deze prachtige locatie.”

Ook wethouder Martijn Balster (Wonen, wijken en welzijn) onderstreept het belang van bouwen: “Er is een enorme woningnood in Den Haag. Het is van belang dat we woningen toevoegen voor elke portemonnee. Met deze 36 duurzame, sociale huurappartementen zetten we een mooie stap vooruit en werken we aan de ambitie van het stadsbestuur om jaarlijks 4000 woningen toe te voegen. Ik wens de nieuwe bewoners alle woonplezier!”

Haag Wonen bouwt, onderhoudt en verduurzaamt

Haag Wonen werkt samen met bewoners en samenwerkingspartners aan goed en duurzaam wonen. Zodat een huis ook echt een thuis kan zijn. Haag Wonen heeft de ambitie om binnen 10 jaar 10.000 woningen te verbeteren en verduurzamen én 1.000 extra sociale huurwoningen te verhuren, zodat we meer woningzoekenden een thuis kunnen bieden.