Burgemeester Krikke bezoekt project Larensestraat

“Komt u ook eens bij ons kijken?”, vroeg bewoonster Joost van der Spek op Instagram aan burgemeester Krikke. De burgemeester berichtte op Instagram over haar bezoek aan Haag Wonen in februari dit jaar en dat ze graag ook eens een groot onderhoudsproject bezoekt. Joost van der Spek is bewoonster van één van de 102 woningen aan de Larensestraat, Weesperstraat en Hilversumsestraat die op dat moment werden verbeterd en verduurzaamd. Zij nodigde de burgemeester meteen uit.

Foto-burgemeester-Krikke-bezoekt-project-Larensestraat.jpg
Op die uitnodiging ging burgemeester Krikke graag in. Vrijdag 8 juni 2018 bracht zij een bezoek aan de karakteristieke negentig jaar oude woningen, die inmiddels zo goed als klaar zijn. 

Verbetering en verduurzaming
De bewoonster loopt met burgemeester Krikke en Haag Wonen bestuurder Karin van Dreven een rondje door de straten in Rustenburg. Onderweg krijgt de burgemeester uitleg over wat er is gebeurd de afgelopen maanden en hoe de woningen zijn verbeterd en verduurzaamd. Begin september 2017 begonnen de werkzaamheden. Er stond veel op het programma, waaronder gevel- en dakisolatie, nieuwe kozijnen met dubbelglas, centrale verwarming en mechanische ventilatie, nieuwe schuttingen, vernieuwde schuren en nieuwe buitenverlichting. Een echte verbetering van het wooncomfort en isolatie. En dat alles zonder huurverhoging voor de bewoners.
 
Positieve reacties
“Ik werk veel thuis, dus ik heb regelmatig gebruik gemaakt van de aangeboden rustwoning door Haag Wonen. Koffie, thee, alles was perfect geregeld en ik had daardoor overdag geen overlast van de werkzaamheden in mijn woning.” Mevrouw Van der Spek is erg enthousiast over het eindresultaat: “Het is geweldig, kijk eens naar dat ambachtelijk loodwerk aan de daken, prachtig toch? Ik hoop hier nog lang te mogen wonen.” Burgemeester Krikke: “Dat snap ik heel goed, het ziet er erg comfortabel uit, geweldig! Ik ben ook onder de indruk van het pleintje, goed dat jullie daar gezamenlijk naar gaan kijken.”
 
Dichtbij
Burgemeester Krikke dompelt zich graag onder in het Haagse. Dit kijkje in een verbeterd stukje Den Haag past uitstekend bij haar bezoeken aan de verschillende bewoners, buurten en bedrijven.