“Eén missie: werken aan welkom thuisgevoel”

Bij Haag Wonen zijn in maart drie trainees gestart. De young professionals worden in twee jaar breed opgeleid voor een baan in de corporatiewereld. Vera Korterink (25), Michael Hendriks (27) en Lobna El Sherif (27) hebben de eerste maanden erop zitten.

Mounaim Abdelkhalki is wijkteamleider bij Haag Wonen en begeleidt de trainees: “We willen als Haag Wonen een belangrijke en betrouwbare partner zijn in de wijken en in de stad Den Haag. Dat kan alleen als we zelf de
beste mensen in huis hebben. Met dit traineeship willen we jonge en talentvolle starters een kans bieden om de corporatiewereld en onze huurders beter te leren kennen. In twee jaar leren ze veel over het vak en de sector, maken ze kennis met de praktijk en leren ze samenwerken en goed communiceren met onze huurders, samenwerkingspartners en collega’s. De trainees doen ook op andere plekken in de organisatie ervaring op, zoals bij het klantcontactcentrum. Zodat ze straks vanuit een stevige basis iets voor onze huurders kunnen betekenen.”

Vera, Michael en Lobna werken in verschillende teams, maar hebben één gezamenlijke missie: samen met bewoners werken aan een welkom thuisgevoel en een prettige buurt.

Vera: “Een woning is voor iedereen belangrijk, want het hebben van een eigen plek is zo'n fundamenteel onderdeel van je leven. In vorige functies heb ik van dichtbij gezien dat het bijdraagt aan een gelukkig leven. Ik zet me hier graag voor in. Op dit moment kijken we als trainees hoe we vervuiling in de wijk tegen kunnen gaan.”

Michael: “Vanwege corona hebben we vooral telefonisch kennisgemaakt met huurders van Haag Wonen. Sommigen willen alleen even een praatje maken. Ik vind het fijn om iets voor mensen met een bescheiden inkomen te kunnen betekenen. Hopelijk duurt het niet te lang voordat we op pad kunnen om bewoners écht te ontmoeten.”

Lobna: “Ik houd van de stad Den Haag, juist vanwege de mensen die er wonen. Daarom wil ik me inzetten om de stad betaalbaar en leefbaar te houden voor iedereen. Ik ben blij dat ik dat nu voor de bewoners van Haag Wonen kan doen.”

IMG_0930_crop.jpg