Gouwe Ouwen op Volle Toeren: een ongekend succes

Gouwe Ouwen op Volle Toeren bestaat uit een kleine dertig bewoners, met een gemiddelde leeftijd van bijna 80 jaar! Ze playbacken hits van weleer. Ze vertolken naast André Rieu onder meer de Zangeres Zonder Naam, de Toppers, Willeke Alberty, Dorus, Sugar Lee Hooper, Heino en Frans Bauer.

Ze krijgen het steeds drukker. De afgelopen tijd hebben ze al in allerlei tehuizen opgetreden. En voor de komende tijd staan er alweer diverse shows gepland. De showbizz-activiteiten hebben voor hechtere contacten en een prima sfeer  tussen de bewoners gezorgd.  “We hebben zoveel pret samen”, zegt Joke Breedijk. 
 
‘Trots’
Zij is de orkestleider, in de gedaante van Andre Rieu. Joke is ook de organisator en ze maakt alle attributen en kleding van de orkestleden. Bovendien is ze voorzitter van de bewonerscommissie. Haar inzet was onlangs voor Omroep West aanleiding om Joke in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde voor het programma ‘Trots’. En een aantal orkestleden was te gast bij het programma ‘Debby en haar mannen’. Beide filmpjes zijn te zien op www.andrerieumoveis.com.

“Het is bijna niet te bevatten”, zegt Joke over het succes. Na afloop van de uitzending bij TV West was er een receptie in Muttersborgh. Alle  betrokkenen en een aantal genodigden maakten er een leuk feestje van. Natuurlijk traden ook de Gouwe Ouwen op Volle Toeren er weer even op, met een korte medley. “Het was een geweldige dag. Om nooit te vergeten”, blikt Joke terug.

Geplande optredens
21 april - Parkoers  Zuiderpark, voor de Zonnebloem, 13.15 -14.15 uur
5 mei - Willem Dreeshuis, Morsestraat, 14.00 - 16.00 uur
29 mei - Cardia Onderwatershof, Van Vredenburchweg 26, Rijswijk, 14.00 -  16.00 uur
25 juni - Huis van de Wijk Rotterdam, Courzandseweg 51, Rotterdam, 14.00 - 16.00 uur
13 juli Zuiderpark Parkoers, gehandicaptensoos 50 jaar, 11.30 - 12.30 uur

Muttersborgh-3-lr_1.jpg