Haag Wonen-collega’s brengen vmbo-leerlingen sollicitatie-skills bij

Begin deze maand verzorgden twee van onze collega’s, Michael Hendriks (trainee Wonen) en Isa van der Wielen (trainee Projectleider Vastgoed), digitale sollicitatietrainingen aan vmbo-leerlingen in Den Haag.

Dat deden ze in samenwerking met JINC, een organisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren.

JINC zet zich in om kinderen met een achterstand een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Bijvoorbeeld door i.s.m. gemeente en bedrijven bliksemstages te organiseren, jongeren aan een coach te koppelen en sollicitatietrainingen te geven aan vmbo-leerlingen. Een missie die Haag Wonen aan het hart gaat en waar we graag aan bijdragen!

"Ook voor mij een leerzame ervaring"

Michael: “Ik gaf samen met Ric van Rooij (plaatsvervangend secretaris-generaal van Ministerie van Justitie en Veiligheid), een digitale sollicitatietraining aan leerlingen van het Wellantcollege Madestein. We voerden korte sollicitatiegesprekken waarin de leerlingen hun basale vaardigheden konden oefenen. Bijvoorbeeld je houding en het zelf stellen van vragen. Voor mij de eerste keer dat ik aan de andere kant van de tafel plaatsnam. Wat hopelijk ook voor de leerlingen een leerzame ochtend was, was het in ieder geval wel voor mij.”

JINC_Michael-Ric-de-Rooij.jpg

"Goed om iets terug te doen"

Isa: “Samen met Jitske Brommet (consultant bij PBLQ) verzorgde ik een sollicitatietraining aan twee 3 vmbo-klassen aan het Roemer Visscher College in Den Haag. De training was digitaal, maar het ging allemaal goed! Van tevoren ontvingen we brieven en cv’s van de leerlingen, die we tijdens de training gebruikten voor mini-sollicitaties. De andere leerlingen observeerden op de volgende punten: houding, uiterlijk, vragen stellen en spreken. Aan het einde van de training lieten we de leerlingen een top 3 opschrijven van de punten die ze meegenomen hebben. Het was heel erg leuk om te doen en een van de leerlingen vroeg zelfs of ze bij ons konden solliciteren😉. Al met al een goede ervaring met JINC. Leuk om iets terug te kunnen doen! Ik raad dit anderen zeker aan.”

JINC_Isa-Jitske.jpg