Haag Wonen verkoopt zorgvastgoed in Haagse Rivierenbuurt

Haag Wonen heeft 30 intramurale zorgwoningen, 2 kinderdagverblijven, 2 bedrijfsruimten met zorgbestemming en 16 bijbehorende parkeerplaatsen in Den Haag verkocht. Het zorgvastgoed is onderdeel van complex Eden in de Haagse Rivierenbuurt. Binnen het complex bevinden zich ook 49 sociale huurwoningen. Die blijven eigendom van Haag Wonen. De koper is Achmea Dutch Health Care Property Fund. Capital Value begeleidde Haag Wonen bij de verkoop.

Haag Wonen heeft bewust gekozen voor een koper die zich specifiek op zorgvastgoed richt. De intramurale zorgwoningen, bestemd voor geriatrische patiënten, liggen op de eerste en tweede verdieping van het complex. Op de begane grond bevinden zich 2 kinderdagverblijven in combinatie met onderwijs-, medische en welzijnsvoorzieningen en 2 bedrijfsruimten. Kinderdagverblijf DAK (locatie KIM), antroposofisch  kinderdagverblijf Lievegoed (locatie Marjatta) en HWWZ (locatie De Stromenhof) zijn de huurders van het verkochte zorgvastgoed.

Opbrengsten investeren in sociale huur

Ria Koppen, financieel bestuurder Haag Wonen: “Wij richten ons op sociale huurwoningen. Het verkochte (zorg)vastgoed past niet in de huidige portefeuillestrategie van Haag Wonen. We zijn blij dat we het kunnen overdragen aan een professionele nieuwe eigenaar die gespecialiseerd is in zorgvastgoed. De opgave is groot in Den Haag, de wachtlijsten zijn lang. Als partner in de stad kan Haag Wonen dit geld daarom goed gebruiken om te investeren in nieuwbouw, woningverbetering en verduurzaming.”

Over Haag Wonen

Haag Wonen is een puur Haagse woningcorporatie die staat voor goed wonen in Den Haag voor mensen met een bescheiden inkomen. Haag Wonen verhuurt ruim 21.000 passende, betaalbare en goed onderhouden woningen. Zo’n 1 op de 10 mensen in Den Haag woont in een woning van Haag Wonen. Als partner in de stad werkt Haag Wonen samen met bewoners en samenwerkingspartners aan goed en duurzaam wonen. Zodat een huis ook echt een thuis kan zijn. Haag Wonen heeft de ambitie om binnen 10 jaar 10.000 woningen te verbeteren en verduurzamen én 1.000 extra sociale huurwoningen te verhuren, zodat de hofstadcorporatie meer woningzoekenden een thuis kan bieden. Haag Wonen streeft daarbij naar een ongedeelde stad, waarin je portemonnee niet bepaalt in welke buurt je woont.

Eden-Rivierenbuurt-Den-Haag-(1).jpg