Heropleving Jan Luykenlaan

De Jan Luykenlaan leeft op. Met de komst van een aantal lokale ondernemers floreert de winkelstraat weer als nooit te voren. Vol energie zetten zij zich in voor hun wijk. Deze ondernemers hebben de wijk veel te bieden en door de netjes ingerichte winkelpanden ziet het er ook meteen mooier uit.

Mevrouw Yilmaz leidt vrouwen op voor de thuiszorg
We gingen op bezoek bij Yilmaz. Zij huurt sinds kort een winkelruimte bij Haag Wonen. Hier leidt ze vrouwen op als verzorgende voor de thuiszorg. De trainingen worden in de benedenruimte gegeven en de ruimte boven is ingericht als kantoor. Yilmaz: “Ik vind het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij.” Daarom bedacht ze het concept Thuiszorg met Liefde. De feestelijke opening van haar zaak was een groot succes. Buurtbewoners kwamen hier massaal op af.

Voor iedereen
“Als ik had geweten hoe leuk dit werk is, had ik al veel eerder de onderneming geopend. Het is heerlijk om mensen blij te maken met de zorg die ik geef.” YILMAZ thuiszorg richt zich op mensen met een beperking of probleem, zoals psychische of lichamelijke aandoeningen. Er is geen leeftijdsgrens voor wat betreft de doelgroep. Van jong tot oud; iedereen die hulp nodig heeft kan YILMAZ thuiszorg aanvragen.

Door de komst van de ondernemers gaat de wijk vooruit
Een tijd lang had de wijk een negatieve uitstraling. Nu er steeds meer lokale ondernemers hun intrek nemen, gaat de buurt vooruit. Deze ondernemers wonen en werken allemaal in de buurt. Ze vinden het belangrijk om bij te dragen aan de buurt en op die manier iets terug te geven aan de wijk. Volgens een bewoner lijkt de rust nu wel terug te keren. “Je merkt de verbeteringen in de straat. Er is minder overlast en er komen steeds meer nieuwe winkels bij”, aldus een bewoner. De verbetering zie je ook terug aan het straatbeeld. Zo werden er onlangs een fotostudio en kapsalon geopend en werd de supermarkt in een nieuw jasje gestoken.  
Ben je ook benieuwd? Ga vooral eens een kijkje nemen in de Jan Luykenlaan.

IMG_0325-(1).JPG