Lancering platformen Schilderswijk en Transvaal

Bewoners en ondernemers uit de Schilderswijk en Transvaal kwamen enige tijd geleden met het initiatief voor een online platform. Ze willen hierop zelf informatie met elkaar delen en lezen. Afgelopen maandag werden de online platformen in buurthuis De Octopus in de Schildersbuurt gelanceerd. Bij de lancering waren onder andere wethouder Bert van Alphen, verschillende bewoners en ondernemers aanwezig. Resto van Harte en zijn team verzorgden een heerlijk 3-gangen menu.

Onderzoek
Thijs Moesker, communicatieadviseur bij City Mondial, is oprichter en initiatiefnemer van de nieuwe websites. Hij begon met het onderzoeken van de mogelijkheden voor de wijken. Hij bezocht onder andere verschillende bewonersbijeenkomsten, hield enquêtes en ging het gesprek aan met mensen die wonen en werken in de wijk. Hij kwam tot de conclusie dat bewoners behoefte hebben aan een interactieve site. Een website waar bewoners en ondernemers zelf informatie kunnen delen en lezen.

Verbinding versterken
De websites zijn opgedeeld in verschillende koppen. Zo is er een agenda met activiteiten, worden er actuele nieuwsberichten geplaatst en is er een prikbord met oproepen. De websites hebben als doel om de verbinding tussen bewoners, ondernemers en organisaties te versterken in de wijk. De websites passen helemaal in de tijd van nu en volgens Thijs zijn beide websites al veel bekeken.

Sneeuwbaleffect
“Ik hoop dat er een sneeuwbaleffect ontstaat en dat organisaties en bewoners actief deel blijven nemen, dan is voor mij het project geslaagd”, aldus Moesker. Volgens wethouder Bert van Alphen mogen we trots zijn op de wijk. “Het is uniek wat hier gebeurd. Laten we met elkaar in gesprek blijven, maar het allerbelangrijkste laten we vooral gebruik maken van de nieuwe websites. Dan wordt het een groot succes.”

Bezoek de nieuwe website van Transvaal op www.transvaaldenhaag.nl

Bezoek de nieuwe website van de Schilderswijk op www.schilderswijk.nl

Nieuwe-website-schilderswijk-transvaal-(1).jpg