Let op! Oplichters actief onder rioolontstoppers, slotenmakers en ongediertebestrijders

De laatste tijd zijn er veel oplichters actief onder rioolontstoppers, slotenmakers en ongediertebestrijders. Ook heeft Haag Wonen van verschillende huurders meldingen gekregen over personen die zich voordoen als medewerkers van Haag Wonen.

Groep actief in Den Haag die zich voordoet als RRS (Riool Reinigings Service)

Haag Wonen heeft melding gekregen van huurders die te maken hebben met oplichters die zich voordoen als medewerkers van de Riool Reinigings Service (RRS) in Den Haag. 

Nepwebsites en -telefoonnummers

Deze groep heeft verschillende websites waarop ze zich voordoen als RRS en gebruikt 085-telefoonnummers. Zodra je via Google op RRS zoekt, komen deze nepwebsites bovenaan te staan. De daadwerkelijke website van de RRS zie je pas ergens op de vierde of vijfde plek in je zoekresultaten. De groep betaalt een hoop geld aan Google om bovenaan te staan in de zoekresultaten. Het telefoonnummer van de RRS is soms doorgestreept en vervangen door een 085-nummer. De ‘monteurs’ hebben daarnaast overal smoesjes voor, bijvoorbeeld dat de bus waar RRS op staat bij de garage is.

Vooral in de avond, het weekend en rond de feestdagen zijn de oplichters erg actief

De oplichters laten hun slachtoffers van tevoren iets ondertekenen, zogenaamd nodig voor de verzekering. Hierna hebben ze vrij spel. De kosten voor de mensen die ze oplichten liggen vaak tussen 900 tot wel 4500 euro. Ze laten de helft aanbetalen en de 2e helft moet binnen 48 uur betaald worden.

Wat kunt u doen?

Wees erg voorzichtig en neem in geval van twijfel altijd contact op met RRS. Wees u bewust van de nepwebsites en telefoonnummers op Google. Gebruik in alle gevallen onderstaande gegevens voor het bereiken van RRS, dit zijn de juiste gegevens:
De website van RRS: https://www.rrs.nl/vestigingen/rrs-den-haag/
Het algemene telefoonnummer van RRS: 070 336 88 88
 
Bent u slachtoffer geworden of heeft u het vermoeden dat u te maken heeft met een oplichter? Doe meteen aangifte bij de politie en maak geen geld over.

Oplichters actief die zich voordoen als medewerker van Haag Wonen

Neptelefoontjes

Huurders worden gebeld door oplichters die zeggen van Haag Wonen te zijn. Tijdens het telefoongesprek vragen ze om bijvoorbeeld uw inkomsten of een kopie van het huurcontract. Trap hier niet in en hang meteen op. Haag Wonen vraagt aan huurders nooit zomaar om persoonlijke gegevens te delen. Let op: als u Haag Wonen belt, vragen wij wel altijd om uw geboortedatum en adres.

Oplichters aan de deur

Er zijn ook oplichters actief die aan de deur komen en zeggen dat ze van Haag Wonen zijn. Wees alert en vraag altijd om een legitimatiebewijs. Medewerkers van Haag Wonen en onze samenwerkingspartners moeten zich altijd kunnen identificeren. Vertrouwt u het niet? Laat de persoon niet binnen.

Wat kunt u doen?

Wees op elk moment alert. Twijfelt u? Hang dan meteen de telefoon op of doe de deur dicht. Deel nooit persoonlijke gegevens over de telefoon. Heeft u het vermoeden dat u te maken heeft (gehad) met een oplichter? Maak telefonisch (070 250 70 70) of per mail (info@haagwonen.nl) een melding bij Haag Wonen.