Maak uw huis herfstklaar

Vandaag begint de herfst. Bent u er al klaar voor? We geven u vijf tips!

1. Zet losse spullen vast of binnen
In de herfst kan het flink stormen. Daarom is een tuin- of balkoncheck geen overbodige luxe. Zijn uw tuinmeubels en bloempotten opgeborgen? Door losse items veilig te stellen, voorkomt u schade.

2. Zorg voor een schone dakgoot  
Zorg dat de dakgoten vrij zijn van bladeren en ander afval. Anders kan het water niet goed doorstromen. Bij bevriezing kan dit tot schade leiden aan de goot en het dak. Als huurder van Haag Wonen houdt u de dakgoot van een eengezinswoning schoon tot een maximum hoogte van drie meter.

3. Zorg voor een schoon balkon
Heeft u een balkon? Zorg dat bladeren en ander afval niet de afvoer verstoppen. Zo voorkomt u lekkages bij uw onderburen.

4. Laat de schoorsteen vegen
Waarschijnlijk heeft u afgelopen zomer de schoorsteen niet gebruikt. Hierdoor kan die verstopt zijn, bijvoorbeeld door een vogelnest of roetresten van vorige winter. Laat daarom uw schoonsteen vegen voor gebruik. Zo voorkomt u een schoorsteenbrand. Haag Wonen betaalt de voorrijkosten voor de schoorsteenveger. U betaalt zelf het uurloon van de schoorsteenveger.

5 Creëer een gezellig thuis
Naast alle praktische tips is de herfst ook hét seizoen om uw huis gezellig te maken. In het bos en op straat vindt u van alles voor een prachtige herfsttafel. 

herfst-kastanje.jpg