Miljoen per week voor onderhoud van woningen

Het komend jaar verbeteren en onderhouden we ruim 800 woningen en krijgen zo’n 10.000 woningen een onderhoudsbeurt. In totaal geven we meer dan 52 miljoen euro uit aan onderhoud.

In Moerwijk verbeteren we 145 woningen aan de Jan Luykenlaan, Pieter Langendijkstraat, Joan Blasiusstraat, Moerweg en Van Baerlestraat. De woningen krijgen onder andere isolatie, mechanische ventilatie, nieuwe kozijnen met dubbelglas en centrale verwarming met een HR-ketel waar deze nog niet aanwezig zijn. Dit geldt ook voor 75 eengezinswoningen en 27 appartementen aan de Larensestraat, Weesperstraat en Hilversumsestraat in Zuidwest. Daarnaast krijgen 334 woningen in Moerwijk, aan de Beverweerdstraat, Loevesteinlaan, Hardenbroekstraat, Sandenburgstraat en Rijnauwenstraat, en 220 woningen aan de Tubbergenstraat, Genemuidenstraat en Dalerveenstraat in Morgenstond een groot onderhoudsbeurt, inclusief het vervangen van geisers door cv’s en nieuwe keukens, badkamers en toiletten waar nodig.
 
Tot slot krijgen nog zo’n 10.000 woningen verspreid over Den Haag regulier onderhoud, zoals schilderbeurten, het vervangen van cv’s, het opknappen van portieken en dakwerkzaamheden.
 
Haagse corporatie
Haag Wonen is een puur Haagse woningcorporatie die ruim 21.000 woningen en zo’n 2.500 overige objecten als bedrijfsruimten en garages verhuurt. Net als onze huurders vinden wij betaalbaarheid van onze woningen belangrijk. Gemiddeld vragen wij 81% van de huurprijs die wij mogen vragen op basis van het puntensysteem.