Mohamed Baba per 1 maart bestuursvoorzitter bij Haag Wonen

Mohamed Baba wordt met ingang van 1 maart 2020 bestuursvoorzitter bij Haag Wonen. Samen met zittend financieel bestuurder Ria Koppen - Kreyne vormt hij het tweehoofdige bestuur van de woningcorporatie. Baba: “Met volle energie en aandacht bouw ik met Haag Wonen graag verder aan een ongedeelde stad Den Haag waar mensen die op ons zijn aangewezen prettig en betaalbaar kunnen wonen.”

Mohamed Baba is momenteel nog werkzaam als directeur bij Woonbron, waar hij deel uitmaakt van het directieteam en verantwoordelijk is voor de regio Delft en enkele concerntaken. In zijn functie levert hij een grote bijdrage aan de vastgoedsturing, optimalisering van de dienstverlening en interne cultuur.

Verbindend, ambitieus en vol energie
“We hebben flinke ambities bij Haag Wonen, waarbij we ons inzetten voor enthousiaste bewoners die zich thuis voelen”, aldus Luurt van der Ploeg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Haag Wonen. “Samen met Ria Koppen – Kreyne vormt Mohamed Baba op zowel inhoudelijk als op leidinggevend vlak het fundament dat nodig is om onze doelstellingen te behalen. Hij is een echte verbinder, heeft begrip van onze activiteiten en gaat met zijn energieke aanpak veel betekenen voor Haag Wonen, haar bewoners en de volkshuisvesting in Den Haag. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken."

Bekend met de volkshuisvesting
Mohamed Baba bekleedde jarenlang diverse leidinggevende functies voor de gemeente Amsterdam. De dynamiek van een grootstedelijke omgeving past hem goed. Door onder andere zijn rol als voorzitter van de Sociale Verhuurders Haaglanden is hij bekend met de volkshuisvesting in Den Haag en kijkt hij er erg naar uit in deze stad aan de slag te gaan. “Fantastisch dat ik met Haag Wonen kan bijdragen aan grote uitdagingen zoals het realiseren van sociale nieuwbouwwoningen, het verduurzamen van ons bezit en het verbeteren van de leefbaarheid in de Haagse wijken. Dat doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met alle collega’s van Haag Wonen, onze huurders en overige betrokken partijen.”

Samen zorgen voor een thuis
Haag Wonen zet zich in voor enthousiaste bewoners die zich thuis voelen in een veilige en prettige buurt. Met als missie goed wonen in Den Haag voor mensen met een bescheiden inkomen. Samen met zo’n 250 betrokken medewerkers, onze bewoners en samenwerkingspartners werkt Haag Wonen aan goed en duurzaam wonen. Zodat een huis ook echt een thuis kan zijn. Haag Wonen bezit ruim 22.000 woningen en 2.500 bedrijfsruimten in heel Den Haag.

Mohamed-Baba.jpg