Nieuwe social sofa in Loosduinen

In de Burgemeester Waldeckstraat in Loosduinen is afgelopen zaterdag (24 september) een social sofa geplaatst. Een huurder van Haag Wonen, mevrouw Diny Passchold, was een van de initiatiefnemers.

‘Een bijzonder moment’, noemde Harm Benthem de onthulling van de social sofa. Hij is stadsdeeldirecteur van Loosduinen. Benthem verrichtte de onthulling samen met locatiemanager Jolanda Smits van WZH Nieuw Berkendael en enkele cliënten.
 
Het bankje staat vlakbij de ingang van het zorgcentrum. Een social sofa is bedoeld om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen.
 
Trots
Diny Passchold kwam op het idee om er een in de buurt te plaatsen. Ze woont in de Van Drieststraat, op een steenworp afstand van WZH Nieuw Berkendael. Ze is voorzitter van de bewonerscommissie ‘Van Driest’.
 
Dankzij de samenwerking met het zorgcentrum en de gemeente is de social sofa er gekomen. Diny Passchold, buurvrouw Wilma Zwager en enkele medewerkers en cliënten van WZH Nieuw Berkendael hebben het bankje versierd met mozaïekstukjes.
 
‘Natuurlijk ben ik trots’, zegt Diny Passchold over de plaatsing van de social sofa. Terecht. Ze is ervan overtuigd dat de bank goed gebruikt zal worden. Diny kreeg zaterdag zelf als dank een ‘mini sofa’ overhandigd uit handen van de stadsdeeldirecteur.
 
Gouwe Ouwen op Volle Toeren 
Na het officiële gedeelte verzorgde het playbackorkest ‘Gouwe Ouwen op Volle Toeren’ een optreden in het zorgcentrum. Dit orkest bestaat uit bewoners van Muttersborgh, een ouderencomplex van Haag Wonen in Houtwijk.

Social-sofa-in-Loosduinen-lr-2.jpg

Mevrouw Diny Passchold neemt het cadeautje in ontvangst van stadsdeeldirecteur Harm van Benthem. 

Social-sofa-in-Loosduinen-lr-9.jpg