Ooievaars jongen weer aan Lozerlaan

Een ooievaarsstel heeft weer jongen geworpen aan de Lozerlaan. Vlakbij Manage Berenstein en naast de ‘vierkantflat’, één van de vier appartementsgebouwen van Haag Wonen aan de rand van Den Haag.

Het is de tweede keer dat een ooievaarspaartje zich zo dichtbij de flat nestelde. Ze zijn ‘nesttrouw’ en het is dus niet vreemd dat het nest aan de Lozerlaan dit jaar weer is bewoond. Maar bijzonder blijft het wel. 
Dat vindt ook mevrouw An Blonk - Van der Hoek. Ze houdt het nest al vanaf het begin in de gaten en heeft er een fotoalbum van gemaakt. Met een verrekijker kijkt ze er vanuit haar woning op de veertiende verdieping recht in. “Het is fantastisch. Maar ik heb medelijden met ze als het regent. En er is een van de drie jongen overleden. Daar kan ik niet tegen.”

Brutaal
An heeft een poosje geleden de gemeente opgebeld met het verzoek de boom te snoeien waarin het nest zich bevindt. Daardoor zouden pa en ma ooievaar beter kunnen landen op het nest. “Een brutaal mens heeft de halve wereld”, dacht An. En raad eens... de gemeente vervulde haar wens. 
Huismeester Ruud Reekers is net zo enthousiast als An. Hij was vroeger trouwens vrijwilliger bij de Vogelbescherming.
An woont inmiddels elf jaar in een driekamerwoning aan de Lozerlaan. “Ik woon hier heerlijk.” Het uitzicht vanuit haar woning is prachtig. En natuurlijk helemaal als het ooievaarsnest bewoond is. We zijn benieuwd of dat volgend jaar opnieuw het geval zal zijn. 

Ruud-Reekers-ooievaars-lr-(6).jpgRuud-Reekers-ooievaars-lr-(2).jpg