Premie voor verhuizen naar een passende woning

Is uw huishouden niet groter dan 3 personen en woont u in een sociale huurwoning met 5 kamers of meer? Verhuis dan naar een kleinere, passende woning en maak gebruik van een doorstroompremie van € 6.000,- van de gemeente Den Haag. Zo maakt u ook nog eens een groot gezin blij dat een passende woning zoekt.

Deze doorstroompremie is een subsidie van € 6.000 die kleine huishoudens kunnen krijgen als zij een grote sociale huurwoning in Den Haag achterlaten en verhuizen naar een andere woning in Den Haag of regio Haaglanden. De grote sociale woning kan een woningcorporatie vervolgens weer toewijzen aan een groot huishouden.

Passende woning

Den Haag heeft ongeveer 3.100 grote sociale huurwoningen, met 5 kamers en een woonoppervlak van meer dan 80 m². De regeling biedt voldoende ruimte om meer dan 100 grote sociale huurwoningen vrij te maken voor grote gezinnen. Indien u belangstelling heeft voor deze premie dan kunt u tot 1 september 2018 een aanvraag indienen. Naast de premie kunt u hulp krijgen van een 'doorstroommakelaar' die samen met u op zoek gaat naar een nieuwe, passende woning.

Aanvraagformulier

Bekijk de voorwaarden en het aanvraagformulier op www.denhaag.nl/subsidies
Als het subsidiebudget op is, sluit de regeling en kunt u geen aanvragen meer indienen.