Samen kweken en kwekken

In Mariahoeve is een moestuin geopend in een binnentuin van Haag Wonen. Zeventien bewoners kunnen in ‘De Moeshorst’ voortaan hun eigen groenten en kruiden kweken.

Ze zijn met veel enthousiasme van start gegaan: Carin van der Werf, Ilse van Galen en Martha Bermudez. Ze wonen aan de binnentuin die grenst aan Diamanthorst, Kornalijnhorst en Onyhorst. Samen met de gemeente en Haag Wonen hebben de bewoners de moestuin gerealiseerd.

Aanwinst 
Het mes snijdt er aan meerdere kanten, maken de dames duidelijk. “De groenten en kruiden die je hier verbouwt, hoef je niet te kopen in de supermarkt. Dat scheelt je geld. Het maakt je ook bewuster van de manier waarop we voedsel produceren”, zegt Carin.

“De moestuin bevordert ook de saamhorigheid in de buurt. Bewoners kunnen er gezellig met elkaar een praatje maken”, voegt Ilse eraan toe. Volgens Martha neemt ook de veiligheid in de buurt toe, doordat bewoners in de moestuin een oogje in het zeil kunnen houden. Kortom, de Moeshorst is “een aanwinst voor de buurt. Bewoners zijn er heel blij mee”, weet Ilse van Galen. 

Bekijk hier het filmpje van de opening. 

Opening-Moestuin-2.jpg
Foto (vlnr): Carin van der Werf, Ilse van Galen en Martha Bermudez openen de Moeshorst.