Schuldenlab070 gestart: hulp bij schulden

Haag Wonen doet mee met Schuldenlab070. Gisteren (7 juli 2016) werd dit nieuwe convenant ondertekend, samen met de gemeente Den Haag en 12 andere samenwerkingspartners.

In Den Haag zijn naar schatting 13 tot 18 duizend huishoudens met problematische schulden. En dat aantal groeit. Het Schuldenlab is opgericht om een deze huishoudens bij te staan. De gemeente Den haag en maatschappelijke partners in de stad slaan met het Schuldenlab de handen ineen om nieuwe manieren uit te proberen om schulden slimmer en beter aan te pakken, zodat Hagenaars met grote schulden weer een toekomst hebben. Om die reden is het Schuldenlab070 gelanceerd.

14 founding partners tekenden het convenant. Deze groep, bestaande uit: de gemeente Den Haag, banken, verzekeraars, woningbouwcorporaties, maatschappelijke organisaties en bedrijven zullen krachten bundelen om vanuit het schuldenlab innovatieve projecten te ondersteunen om mensen met probleemschulden te helpen.

Via de website www.schuldenlab070.nl worden burgers en bedrijven uitgedaagd om met projectvoorstellen te komen die bijdragen aan het oplossen van dit maatschappelijk probleem. Zij kunnen vervolgens rekenen op steun vanuit de partner.

Schuldenlab070-2.jpg