Start verkoop woningen Vermeerkwartier

Vandaag start de verkoop van 32 bijzonder ruime woningen met achtertuin in het Vermeerkwartier, gelegen tussen de Hoefkade en de Abraham van Beyerenstraat. Het is een duurzame herontwikkeling in hartje Schilderswijk, vlakbij de Haagse Markt.

Bewoners in de Schilderswijk kunnen zo beter ‘wooncarrière’ maken in hun eigen buurt, dit is letterlijk en figuurlijk ruimte voor ontwikkeling. De Schilderswijk is een buurt waar we zien dat bewoners en familie graag dicht bij elkaar blijven wonen. Er is behoefte aan koop- en vrije sectorhuurwoningen met een tuin voor gezinnen. Nu gaan bewoners die een koopwoning of duurdere huurwoning zoeken vaak met tegenzin de wijk uit. Zij kunnen terecht in het Vermeerkwartier. En dat er behoefte aan is, blijkt wel uit de belangstelling en de spoedige verkoop van de woningen in fase 1 afgelopen zomer.

Geschiedenis
De woningen komen op de plek waar voorheen sociale huurwoningen – de zogeheten ‘Nutswoningen’ - van Haag Wonen stonden. De toenmalige bewoners kregen een voorrangsverklaring en een verhuisvergoeding, waarna Haag Wonen ze heeft geholpen een andere passende woning te vinden. De woningen zijn vervolgens gesloopt. Haag Wonen heeft de grond bouwklaar gemaakt en verkocht aan Van Wijnen, die nu nieuwe gezinswoningen bouwt op deze gewilde plek in hartje Schilderswijk.

Interesse in één van de koopwoningen? Vanmiddag om 17.00 uur start de verkoop in de Beatrixschool.