Vrijwilligers in het zonnetje

Vrijwilligers doen op veel gebieden heel nuttig werk, belangeloos. Daarom zette Haag Wonen onlangs vrijwilligers in de Schilderswijk in het zonnetje. Dat gebeurde in het Multicultureel Ontmoetingscentrum (MOC) in de Teniersstraat.

Vrijwilligers zetten zich in in wijkcentra, in de zorg, maar ook op straat, in bijna elke buurt. We kunnen niet zonder actieve vrijwilligers. Haag Wonen bedankte hen er in het MOC voor, tijdens een gezellige bijeenkomst, met een hapje en een drankje. Er werd ook een filmpje getoond over allerlei activiteiten van Haag Wonen en haar bewoners in het afgelopen jaar. De vrijwilligers konden ervaringen uitwisselen met elkaar en met medewerkers van de woningcorporatie.

 

‘Goed voor saamhorigheid’

Ook bij deze bijeenkomst waren vrijwilligers actief. Zoals Malika, die met heerlijke hapjes langsging en drankjes inschonk. Ze is zo’n anderhalve dag per week actief in het MOC. Ze ondersteunt bijvoorbeeld dames die er komen breien, haken of borduren. Malika vond de bijeenkomst voor vrijwilligers ‘hartstikke leuk’. “Het is ook goed voor de saamhorigheid onder bewoners”, meent ze. 


Wilt u ook als vrijwilliger in uw buurt aan de slag? Neem dan contact op met Haag Wonen, telefoon (070) 250 70 70.

 

 

Vrijwilligers-in-het-zonnetje-5.jpg