Binnenplaats De Dobbelsteen vergroend

Haag Wonen sloeg samen met huurders en omwonenden de handen ineen en heeft een binnenplaats van een woongebouw in de Schilderswijk, met de schilderachtige naam ’De Dobbelsteen’, vergroend.

Was de binnenplaats eerst een totaal versteend gebied, nu is de helft van het terrein beplant. Het grijze plein is een kleurrijk geheel geworden, vol met vaste, winterharde en groenblijvende planten. In totaal hebben we zo’n 60m2 onttegeld. Behalve dat het groen een fijner gezicht is, draagt de vergroening ook bij aan het tegengaan van hittestress en wateroverlast.
 
Voor de vergroening ontvingen we via de campagne ‘Operatie Steenbreek’ van Duurzaam Den Haag een subsidie. Dit initiatief wil verstening van de stad tegengaan, door tuinen, pleinen en straten groener te maken. Veel gemeentes en bewoners in heel Nederland doen al mee. In Den Haag organiseert Stichting Duurzaam Den Haag sinds 2016 deze ‘operatie’ met samenwerkingspartners Hoogheemraadschap Delfland en Klimaatkrachtig Delfland.

vergroening-dobbelsteen-edit.jpg