Beverweerdstraat

In de Beverweerdstraat en omgeving zijn 334 woningen gerenoveerd. De huizen zijn onder meer brandveiliger en duurzamer gemaakt. De buitengevel heeft dankzij steenstrips een nieuwe uitstraling gekregen.

nieuwe_situatie_09.jpg
Om aan brandveiligheidseisen te voldoen, zijn er een aantal aanpassingen verricht. Zo zijn alle voordeuren vernieuwd. Daarnaast zijn vlieringen voorzien van zogenoemde brandcompartimenten. Daardoor kan brand minder snel doorslaan van een deel van de vliering naar een ander deel. Ook zijn alle open verbrandingstoestellen verwijderd en is aanwezige asbest gesaneerd. 

Verder is de buitengevel van de woningen opnieuw geïsoleerd. En er is gekozen voor een nieuwe uitstraling, die in lijn is met de oorspronkelijke architectuur. Zo zijn voor de buitengevel steenstrips gebruikt. Met het oog op de duurzaamheid zijn de bestaande kozijnen gebleven, maar is het enkelglas voor dubbelglas vervangen. 

Binnen in de woningen zijn onder andere badkamers voorzien van een vaste aansluiting voor een wasmachine en er zijn stopcontacten geplaatst. Tot slot is bij alle woningen een mechanische ventilatie aangebracht. Bijna alle woningen hebben energielabel A gekregen in plaats van E.