Erasmusplein

Op het Erasmusplein, hartje Moerwijk, vernieuwt Haag Wonen 58 woningen. Per huis investeert de woningcorporatie 50.000 euro. Stephan Grootswagers is Projectleider Vastgoed bij Haag Wonen en werd met open armen ontvangen door de bewoners.

Foto-Haags-Thuis-2.jpg

Wat maakt dit een bijzonder project?
“We wilden onderhoud uitvoeren aan het beton van de balkons en galerijen. Een mooie kans om meteen wat extra te doen! Dus isoleren we de gevels en het dak, plaatsen nieuw dubbelglas en warmtepompboilers. Ook installeren we mechanische ventilatie in de woningen en we plaatsen LED verlichting in de openbare ruimten en op de galerijen. We schilderen de kozijnen en voordeuren. En leggen alvast leidingen aan voor elektrisch koken. Daarmee bereiden we de woningen voor op gebruik zonder aardgas. Op een later moment kunnen we ze aansluiten op bijvoorbeeld stadswarmte.”

Wat vinden de bewoners ervan?
“Er wonen relatief veel oudere bewoners. We zijn afgelopen maand gestart. De bewoners verwelkomden ons met open armen. Vooral de mannen hebben er met elkaar een dagelijks uitje bij. Ze volgen het project op de voet. We hebben dus flink wat extra ‘opzichters’! De bewonersgroep is erg betrokken en vriendelijk. Ze denken goed met ons mee! Rond de zomer zijn we klaar.”

Er zijn smileys uitgedeeld?
“Ja klopt, we hebben spreekuren, opzichters en collega’s die rondlopen. De smileys zijn een mooie aanvulling. Zo houden we het laagdrempelig. De smileys hebben een groene blije kant en een rode niet zo blije kant. Heeft iemand een vraag of is iemand niet tevreden? Dan hang je de smiley met de rode kant voor het raam en komen we langs! Zodat de smiley snel weer met de groene kant voor het raam hangt!

Lees hier wat de bewoners van de verbeteringen aan de woningen van het Erasmusplein vinden. 

Vordering project

Foto's dinsdag 22 april 2020

PHOTO-2020-04-17-14-33-34.jpg  PHOTO-2020-04-17-14-33-35-(1).jpg