Over Haag Wonen

Wij zijn Haag Wonen. Wij zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in onze mooie stad Den Haag. Wij geloven dat een fijn thuis de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Daar voel je je thuis en tel je mee. Samen maken we onze stad steeds mooier. Die gedachte zorgt ervoor dat wij elke dag met trots naar ons werk gaan. En dat doen we al meer dan 100 jaar. Hoe mooi is dat?

Een woning die goed is voor jou, je portemonnee en de wereld om ons heen!
Een fijn en betaalbaar huis waarin je je thuis voelt, dat gunnen we iedereen. Als sociale verhuurder werken we er elke dag aan om dat voor zoveel mogelijk mensen waar te maken. Wij zijn nuchtere aanpakkers en komen graag onze beloftes na. We maken alles graag zo gemakkelijk mogelijk. Als huurder moet je iets simpel kunnen regelen én duidelijk weten waar je aan toe bent. Een woning moet goed en comfortabel zijn, maar ook betaalbaar en energiezuinig. 

Fijne buurten
Natuurlijk willen we allemaal een mooie stad. Een groet van je buren. Goede scholen. Een mooie binnentuin of parkje. Supermarkt om de hoek. En een baan dichtbij. Hoe mooi is dat? Fijn wonen is meer dan alleen een goede woning. Een fijne buurt waarin iedereen mee kan doen, maakt je leven een stuk mooier! Dat zien we elke dag. Daarom vinden we het ook zo belangrijk. We bouwen nieuwe woningen, zorgen voor mooie binnentuinen en ontmoetingsplekken en helpen bij een goede band met je buren. Wij geloven dat het één niet zonder het ander kan. Wat betekent een mooie stad voor jou? Laat het ons weten! 

Samen maken we die mooie stad
Wij onderhouden, verbeteren en bouwen met een sociaal hart in deze unieke stad. Hierbij kijken we naar het grotere plaatje en naar wat goed is voor zoveel mogelijk mensen. De uitdagingen zijn groot in onze mooie stad aan zee. Met veel zorg en aandacht vinden wij de beste oplossingen. En we pakken door waar we kunnen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Het kan zijn dat je daar soms minder blij van wordt. Onderhoud en renovatie geven overlast. En verhuizen omdat je woning wordt gesloopt is niet niks. Toch is dat soms nodig. En daar helpen wij onze bewoners bij. Wij willen er zijn voor onze bewoners én voor mensen die een betaalbare woning zoeken. Nu en over 50 jaar. Zo werken we aan fijn wonen voor iedereen en houden we onze stad mooi.

Wij geven thuis
Een mooie stad maak je samen. Samen met bewoners, bewonersorganisaties en wijkorganisaties. Met wijkagenten, zorgmedewerkers en brandweerlieden. Met aannemers en ontwikkelaars, de gemeente Den Haag en andere woningcorporaties. Als betrouwbare partner in Den Haag maken wij samen met mensen en organisaties impact voor een mooie stad. Hoe mooi is dat? 


Meer weten?

Haag Wonen is één van de drie grotere woningcorporaties in Den Haag 
We hebben zo'n 22.000 woningen en 2.500 bedrijfsruimten in Den Haag. Zo'n 1 op de 10 mensen in Den Haag woont in een huis van Haag Wonen. De meeste van onze huizen staan in de Schilderswijk en Den Haag Zuidwest. We hebben ook woningen in onder meer Waldeck, Houtwijk, Zeeheldenkwartier, Bezuidenhout, Mariahoeve, Scheveningen en Wateringse Veld.

Goed wonen in Den Haag voor mensen met een bescheiden inkomen.

Dat is onze missie. Daar staan we voor. Als puur Haagse woningcorporatie verhuren wij passende, betaalbare en goed onderhouden woningen. Samen met onze bewoners en samenwerkingspartners werken we aan goed en duurzaam wonen. Zodat een huis ook echt een thuis kan zijn.

Hoe wij hiervoor zorgen, nu en in de toekomst, staat beschreven in onze visie en ambitie. Deze vormen samen het punt op de horizon dat als basis geldt voor ons handelen.

Passende huisvesting
Haag Wonen wil dat huurders een woning huren die past bij hun persoonlijke situatie: passend bij hun inkomen, bij hun huishoudsamenstelling, bij hun fysieke en sociale behoeften. Zowel nu als in de toekomst. 

Duurzaam wonen
Met een gezond binnenklimaat, goed geïsoleerde woningen en een aantrekkelijke leefomgeving zorgen wij ervoor dat onze huurders gezond kunnen wonen. Meer over onze ambities op het gebied van duurzaamheid, is te lezen in onze nieuwe Duurzaamheidsvisie Vastgoed.

Fijn wonen voor iedereen
Haag Wonen staat voor een samenleving, waarin iedereen kan meedoen. Waarin mensen met verschillende inkomens en achtergronden plezierig kunnen samenleven. 

Onze bijdrage

Onze missie en visie hebben we vertaald naar zes strategische doelstellingen voor de komende jaren:
  • Tevreden huurder
  • Goed wonen
  • Betaalbare woonlasten
  • Passend wonen
  • Toekomstbestendige organisatie
  • Financiële continuïteit
Hoe wij concrete invulling geven aan deze zes doelstellingen? Dat leest u in het volledige boekje De koers van Haag Wonen 2018+. Liever een gedrukt exemplaar ontvangen? Neem dan even contact met ons op.