Pannenkoeken en rondleidingen voor bewoners Moerwijk

In de Beverweerdstraat, Sandenburgstraat,  Rijnauwenstraat, Loevesteinlaan en Hardenbroekstraat voeren we bij 334 woningen onderhoudswerkzaamheden uit. De binnenkant is klaar! Hoogste tijd voor een lekkere tussenstop in de binnentuin met uitleg over de laatste stap: het isoleren van de buitenkant en plaatsen van dubbelglas. 

Woensdag 25 juli vierden wij samen met onze bewoners dat we klaar zijn in hun woning. En ze kregen uitleg over de volgende fase van het onderhoud: de buitenkant isoleren en dubbelglas plaatsen. Eén woning is alvast gedaan om alles te testen. Onze gebiedsregisseur Abel hield drie rondleidingen langs deze modelwoning. De laatste rondleiding was vanaf de begane grond, gewapend met een verrekijker, speciaal voor de moeders met de kinderwagens. 

Pannenkoek

Bewoners bakten pannenkoeken, we hadden ijskoude limonade, kinderen konden schilderijtjes maken voor in de portieken, zich laten schminken of lekker losgaan op het springkussen. Ook waren er marktkraampjes waar enkele organisaties bewoners informeerden. Naast Haag Wonen waren dat De Pit van Moerwijk, schuldhulpverleningsorganisatie Amargi en aannemer Dura Vermeer. 
Beverweerdstraat-binnentuin-pannenkoekenmoment-lr-21.jpg

Groot onderhoud

Onze bewoners konden ruim twee weken geen gebruikmaken van hun eigen douche, wc, toilet en keuken. Daarom zorgden we voor douche- en toiletcabines, chemische toiletten in de woning, rustwoningen en logeerwoningen. Als de overlast even teveel werd, konden bewoners naar een volledig en comfortabel ingerichte rustwoning. Thuiswerkers konden hier bijvoorbeeld rustig werken en bewoners met kinderen vonden hier een rustig plekje. Mensen konden een wasje draaien, kopje koffie pakken, een krantje lezen of tv kijken, even zonder lawaai of stof. Bewoners die dat nodig hadden, konden tijdens het onderhoud naar een gezellig ingerichte logeerwoning. 

Beverweerdstraat-binnentuin-pannenkoekenmoment-lr-42.jpg

Wie mooi wil zijn…

‘’Ik ben er blij mee. Het is picobello. En de centrale verwarming vind ik een weelde. De hal was in de winter een ijskast. Nu kan ik het overal verwarmen”, zegt Jaap Knoester, die in de Beverweerdstraat woont. Ook Hans Doornik, uit dezelfde straat, is blij met de vernieuwingen in zijn woning. “Ik zag eerst wel op tegen de rotzooi die het met zich meebrengt. Maar het viel achteraf wel mee. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dat geldt ook voor je woning.”

Even een paar cijfers?

 We hebben
•    138 keukens vervangen;
•    219 toiletten vernieuwd;
•    229 badkamers vernieuwd;
•    Waar aanwezig de asbesthoudende standleidingen veilig verwijderd en vervangen;
•    In 63 woningen centrale verwarming geplaatst, omdat die er nog niet was;
•    In alle woningen mechanische ventilatie geïnstalleerd.
•    In alle woningen nieuwe, brandwerende en inbraakveiliger voordeuren geplaatst.

Dank

Beste bewoners, bedankt voor jullie geduld en medewerking in jullie woning. We zijn klaar om die laatste stap, de buitenkant en het dubbelglas, samen ook tot een goed einde te brengen.

Beverweerdstraat-binnentuin-pannenkoekenmoment-lr-44.jpg