Direct naar de content

Bastiaan – Wijkbeheerder

“In deze baan ben je de oren en ogen van de wijk.”

Bobbi het vogeltje

“Als wijkbeheerder heb je een veelzijdige baan met veel vrijheid”

Bastiaan: “Het heeft een sociale en technische kant. Kleine reparaties zoals een slot smeren of een lampje vervangen doe ik zelf. Grotere reparaties geef ik door aan mijn collega’s van de afdeling dagelijks onderhoud. Zij schakelen dan een aannemer in voor de reparatie. Ik voer steekproefsgewijs controles uit op deze reparaties. Ik let er ook op dat de gemeenschappelijke ruimtes er netjes bij liggen. Soms laten huurders hun spullen slingeren in de portieken. Ik spreek ze daarop aan.”

“Ik ben voor bewoners hét aanspreekpunt bij ideeën en vragen”

“Ik luister naar wat er speelt bij huurders. Sommige mensen zijn eenzaam, zij kunnen bij mij hun verhaal kwijt. Ik hou dan in de gaten of het goed met ze gaat. Komt er een nieuwe huurder? Dan ga ik op kennismakingsbezoek. Na 3 maanden ga ik nog eens langs om te vragen de eerste periode is gegaan.”

“Je moet stevig in je schoenen staan”

“Je moet in deze functie goed met mensen kunnen omgaan en goed kunnen luisteren. Je maakt veel huurders blij en maakt mooie momenten met ze mee. Tegelijkertijd krijg je ook te maken met klachten en vervelendere zaken. Je moet daarom stevig in je schoenen staan.”

“Ik vind het heerlijk om veel buiten te zijn”

“Het is belangrijk om zichtbaar te zijn in de wijk, zodat huurders je kennen en weten te vinden. Ik ben dus vaak op pad. Door de wijk wandelen en fietsen. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Zo krijg ik veel beweging. En ja, ook bij slecht weer maak ik mijn rondjes. Dan trek ik gewoon mijn regenpak aan.”